Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03 09:03 - Осъдиха баща на ученик, застрелял 4 деца в Мичиган
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 19 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 18.03.2024

Споделете !  

Бащата на стрелец от училище в Мичиган, който уби четирима ученици, е осъден за непредумишлено убийство.

Съдебният процес разбра, че 47-годишният Джеймс Кръмбли е пренебрегнал нуждите на психичното здраве на 15-годишния си син, купувайки му пистолета, който е използвал при нападението през ноември 2021 г., съобщава BBC, цитирана от Moreto.net.

Съдебните заседатели се съвещаваха малко повече от ден, преди да стигнат до присъдата. Дженифър Кръмбли, съпругата му, трябва да бъде осъдена следващия месец, след като беше съдена по същите обвинения. Джеймс Кръмбли беше в съда в четвъртък вечерта за присъдата и изглежда не реагира много, докато тя беше прочетена.

Делото срещу семейство Кръмбли бележи първия път, когато родителите са обвинени в непредумишлено убийство заради ролята на детето им в стрелба в САЩ.

Техният син, Итън, уби състуденти Тейт Майър, 16; Хана Света Юлиана, 14 г.; Медисин Болдуин, 17, и Джъстин Шилинг, 17. Седем души също бяха ранени при стрелбата. Той излежава присъда доживотен затвор без право на замяна.

Стив Сейнт Джулиана, бащата на Хана, каза в четвъртък вечерта, че наказателното преследване на Кръмбли е "само началната стъпка", когато става въпрос за справяне с насилието с оръжие в САЩ.

„Нашите деца умират ежедневно в масови убийства и ние правим много малко по въпроса“, добави той.

„Можем да изпратим хора на Луната, можем да построим небостъргачи, огромни паметници като язовира Хувър и не можем да предпазим децата си в училищата.“

Прокурорът Карън Макдоналд, говорейки на пресконференция с родителите на четирите жертви, каза, че присъдата "не връща децата им, но бележи момент на отговорност".

„Тези родители [Кръмбли] можеха да предотвратят тази трагедия само с най-малко усилия“, каза тя.

По-рано тази седмица в заключителните си аргументи пред съдебните заседатели от шестима мъже и шест жени г-жа Макдоналд нарече нападението в Оксфордската гимназия „предотвратимо и предвидимо“.

Тя добави, че действията на Джеймс Кръмбли са били „редки и груби“.

„Родителите и притежателите на оръжие имат отговорност да предотвратят достъпа на децата до смъртоносни оръжия“, каза Ник Суплина, от групата за застъпничество Everytown for Gun Safety, в изявление, добавяйки, че присъдата „допълнително подчертава това критично задължение за отговорно притежание на оръжие“.

Семейство Крамбли бяха обвинени от полицията няколко дни след убийствата.

Първоначално родителите трябваше да бъдат съдени заедно, но през ноември поискаха отделни процеси.

Присъдите на двамата трябва да бъдат произнесени на 9 април. Обвинението за непредумишлено убийство носи наказание до 15 години.



www.tinyurl.com/244vcvyl



Тагове:   арест,   разследване,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2077499
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930