Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2020 16:54 - Интерпол: Шестима укриващи се от правосъдието лица са арестувани в глобална антимафиотска операция
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 24.07.2020

Укриващите се от правосъдието лица са свързани със широкообхватната и мощна криминална организация Ндрангета

По проекта на Интерпол „Сътрудничество срещу Ндрангета“ (I-CAN), укриващи се от правосъдието лица в Албания, Аржентина и Коста Рика са били арестувани.

На 21 юли, три лица са били арестувани в Буенос Айрес. Едновременна акция в Тирана, Албания, е довела до залавянето на четвърто лице, свързано с Ндрангета. На следващия ден е арестуван още един в Коста Рика.

Шестото лице, укриващо се от правосъдието, бе арестувано в Албания през месец май.

400 килограма кокаин и разбит клан на Ндрангета

В допълнение на арестите, при комбинираните операции са иззети  400 кг. кокаин, 30 кг. хашиш, 15 кг. марихуана, автоматични пушки, пистолети, боеприпаси от различни калибри.

Операциите и последващите разследвания, позволиха на полицията напълно да разбие  „Bellocco“, семеен клан в Ндрангета, и да арестуват всички топ членове на фамилията, опериращи в цяла Италия.

Притежаващ значителен финансов ресурс, кланът Bellocco е замесен във вноса на кокаин от Южна Америка в Италия, особено от Аржентина и Коста Рика. Групата е зависела от емисари, които често да пътуват между калабрийската база на клана Bellocco и страните доставчици.  Именно тези емисари са били целта на операциите тази седмица.

Арести в Буенос Айрес

Координирани от  Нарко-криминална прокуратура (Procuradurнa de Narcocriminalidad), Националното централно бюро на Интерпол в Буенос Айрес, Аржентинската федерална полиция и Аржентинската жандармерия, са били извършени следните арести в Буенос Айрес:

  • Фердинандо Сараго, куриер и доверен сътрудник на Ндрангета, пътуващ между Южна Америка и Калабрия. Нрангета използва Сараго за различни оперативни нужди и пренасяне на секретни документи. Той се е срещал с Кармело Аглиоти (един от 45-те арестувани през ноември) в Аржентина, за да разреши неуспешен опит за внос на наркотици, от името на клановете Pesce и Bellocco, които са част от Ндрангета.

  • Джовани Ди Пиетро, известен още като Масимо Пертини, пребиваващ в Буенос Айрес, основен посредник при сделки за наркотици, между Ндрангета и Южно-американските наркодилъри. През 1978 г., той е замесен в отвличането на Франц Тровато, син на местен индустриалец от град Ачиреале, Италия, което завършва със смъртта на момчето, опитало се да избяга след 21 дни затвор.

  • Фабио Помпети, аржентински гражданин, който благодарение на мрежа от връзки с месните, е успявал да заобикаля системите за пране на пари и да избягва митническия контрол. Години наред е работел като представител на Южно-американските наркодилъри към Ндрангета.

Арести в Албания

В Албания, държавната полиция, с подкрепата на Националното централно бюро на Интерпол в Тирана, координира ареста на Буджар Сейдинай, известен като „Чичото“. Като част от аванпоста на Ндрангета и по-специално на клана Bellocco на Балканите, Сейдинай участва в купуването на около 20 кг. кокаин в Испания.

Петото укриващо се от правосъдието лице, Адриан Чекини, е арестуван в град Елбасан, Албания на 26 май.

Арест в Коста Рика

Членове на Националното централно бюро на Интерпол в Сан Хосе, са арестували Франко Д’Агапити на 22 юли в град Jacу. Роденият в Рим Д’Агапити, е собственик на хотел Casino Amapola в Сан Хосе, е заподозрян, че се е установил в страната, за да бъде представител на клана Bellocco. Предполагаемата му роля е била да улеснява контрабандата на кокаин в Италия, използвайки отвъдморската мрежа и хотела, които да осигуряват логистична подкрепа за хората от клана („Ndranghetisti“).

В проекта „Сътрудничество срещу Ндрангета“  I-CAN участват 11 държави: Австралия, Аржентина, Бразилия, Канада, Колумбия, Франция, Германия, Италия, Швейцария, САЩ и Уругвай.

image
www.tinyurl.com/yyxeso94



Тагове:   наркотици,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2066532
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930