Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2017 09:58 - За да сме здрави и красиви, трябва да сме добри! Гневът, ревността и злобата ни ядат отвътре
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2017 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
  1. Лили Димкова е художник езотерик. Дъщеря е на народния лечител д-р Петър Димков. Родена е на 16 юли 1932 г. в Стара Загора, има двама братя. Завършва театрална декорация, работи като сценограф в габровския театър и художник-редактор в издателство „Наука и изкуство“. Автор е на костюмите на редица български филми и на оформленията на доста книги. Имала е изложби в София, Ню Йорк – музея на Н. Рьорих, Сан Франциско, Берлин. „От сутрин до вечер благодаря за всичко“, казва дъщерята на големия наш природолечител Петър Димков. На 82 години Лили Димкова чете без очила и никога не е боядисвала косата си. Следвайки завещанията на своя баща, тя споделя 10 тайни за здраве, дълголетие и духовно израстване: 

    1. Правете поне по 10 дълбоки вдишвания три пъти на ден преди хранене. Дъвчете храната, вложете в нея положителна мисъл, че ще ви даде сили. Нали затова се храним? А не, за да се натъпчем. Важно е да слушаме сигналите на тялото си, а не да се насилваме. Аз съм вегетарианка от малка, не чувствам потребност да ям месо, ако обаче на човек му се хапва, по-добре да си хапне.
    2. Мярката във всичко е най-важна. Утринното слънце, тишината, въздухът, движението са най-важни. Когато проявяваме любов към нещо, то ни отвръща със същото.
    3. Баща ми казваше, че белият равнец пречиства кръвта и организма. Кръвта е тялото на нашия дух. Имайки чиста кръв, ние ще имаме чисто тяло и духовно, и физически. Разбира се, и с билките не бива да се прекалява. А когато сутрин отпивам вода, си казвам: сила и светлина за ума, живот за сърцето, здраве за тялото.
    4. Няма по-силно нещо от положителната мисъл. Ако един човек е болен и не вярва, че ще оздравее, никое лекарство не може да го излекува.
    5. Всяка вечер плискайте вода със стайна температура върху затворени очи. 12 пъти върху едното, 12 пъти върху другото, след това повторете 13 пъти първото, 13 пъти второто. Общо 25 пъти за всяко око. Това изчиства добре очните дъна. Аз го правя цял живот.
    6. За да сме здрави и красиви, преди всичко трябва да сме добри. Гневът, ревността и злобата ни ядат отвътре. Те неминуемо се отразяват върху лицата ни. Когато развиваме у себе си положителни мисли и действия, бръчките ни ще са благородни и ще са белези на доброта.
    7. Ако има нещо, за което да простиш – прости! Ако има нещо, което би ти помогнало да разрешиш даден проблем – разреши го, но с любов, с доброта. Не критикувайте, защото критиката е разрушителна. Често даваме съвети и грешим, като се намесваме в живота на другите. Не бива да го правим, ако човек не е поискал. Оплакването също е безсмислено натоварване на другия. Като имаш нещо, което искаш да кажеш, излез на балкона и го кажи. Горки е казал: „Не изливайте помията върху главата на другия“.
    8. Лъжата е в основата на повечето болести. Ние сме като радиопредаватели и приематели. Не можем да избегнем лошотията на някои хора, по-важното е обаче колко време ще я задържим у себе си и колко бързо ще се освободим от нея. Аз винаги я заменям с някоя хубава мисъл. А лъжата? Татко твърдеше, че тя е в основата на болестите. Натрупаните лъжи са отрицание, а отрицанието винаги води до някакво заболяване.
    9. Гьоте е казал: „Най-хубавият ден е днешният.“ Не бъдете намръщени и озлобени. Ако ви е тъжно, вгледайте се в очите на някое дете, това винаги ще ви накара да се усмихнете. Усмивките са дефицит в днешно време, а са нещо прекрасно. Когато се усмихваме, мускулите, които се раздвижват на лицето, дават импулс към мозъка ни и това влияе изключително благотворно.
    10. Страхът е най-лошото нещо. Страхът е чиста болест. Безпокойството се натрупва у нас и оставя следите си по лицата ни. Поддържането на млад и добър дух се корени в семейството. „Вкъщи имаше много любов, разбирателство, уважение. За 61 години брак нито веднъж не чух от родителите ми някаква груба дума или разправия. Това ме изгради като характер. Каквото и да правя, винаги се питам как би постъпил баща ми. Неслучайно го наричаха слънчевия човек. Беше изключително всеотдаен към хората и лекуваше, без да вземе нито сребърник. Без любов е изключено да вървиш напред и нагоре. С любов се обръщаш към всичко – и към хора, и към животни, и към растения. Най-важното е да обичаш, а не да чакаш само да бъдеш обичан.“ /viaranews.com

    Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.


http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=48967I



Тагове:   здраве,   добрина,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2039525
Постинги: 4526
Коментари: 237
Гласове: 2781
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031