Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2022 08:55 - Съседи на сириеца, въртял канала за трафик на мигранти, с ексклузивни разкрития за престъпната му схема
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 21.09.2022

Споделете !   Каналджията живеел заедно с още трима чужденци в панелка на бул. "Дунав" 8 от близо три години

Заловеният ръководител на международен мигрантски канал живеел в панелен блок на бул. „Дунав“ 8 в Пловдив.

30-годишният сирийски гражданин, чиято пряка връзка с канала за сирийци, отговорен за смъртта на двамата полицаи от Бургас се разследва, е бил законно пребиваващ територията на страната. Той работи на изпълнителска длъжност в голямо дружество в Пловдив, пише trafficnews.bg.

Каналджията е бил наемател на апартамент на седмия етаж на блока. На адреса са живеели с продължение на вече две години четирима души – две жени – една възрастна и една млада, и двама млади мъже. Не е известно дали следните са имали родствена връзка помежду си.

Собственикът на имота го отдал под наем преди близо три години. По думи на съседи сирийците никога не са им създавали проблем – не са били шумни, не са забелязвали нищо тревожно в поведението им. Но и никога не влизали в контакт със съседите си. Не говорели нито дума на български.

Всичко вървяло наред, докато в последната половин година съседите им забелязали съмнително текучество на хора. Идвали им често гости, отново от чуждестранен произход. Някои от тях не се задържали дълго, други оставали с преспиване.

„Преди няколко месеца започнаха да идват коли. Непрекъснато спираха пред входа. Качваха се, носеха походни легла. Вечерно време съм виждала как си разменят пликове в колата.

Бях на терасата, нямаше как да съм сигурна какво е точно, но нещо се разменяше – увити пакети. Може освен каналите за хора, да има и нещо друго незаконно, което вършат“, разказва съсед на трафиканта.

По нейни думи настъпило затишие, след като акция на полиция арестувала няколко сирийски граждани, отново на адрес бул. „Дунав“.

Други живеещи в района споделят, че всяка сутрин около 5:20ч. двамата мъже и една от жените се качвали в бял Сеат с кърджалийска регистрация. С него те потегляли посока по Голямоконарско шосе - АМ Тракия. Колата ги чакала на вече неработеща бензиностанция по пътя.

Само преди седмица 12 души, около 23 часа са пристигнали зад блока и чакали в градинката.

„Не идват тук за първи път полицаите. Преди няколко месеца отново имаше акция. Бяха хванали незаконни мигранти сигурно. Стояха тук 4-5 момчета, едно имаше даже малолетно. А днес бяха отцепили района сутринта около 9 часа. Този път обаче нямаше задържани мигранти. Само момчето, което живее тук, беше с белезници и го извеждаха“, допълва пловдивчанката.

След като в тях започнало да се буди подозрение относно какво всъщност се случва на седмия етаж, регистрирали, че една от жените също често се движи с торби.

„Носеше торби, подобни на пазарски чанти. Само дето тръгваше в едната посока на града, а се връщаше от другата“, допълва друг съсед.

Припомняме, че 30-годишният ръководител на канала е бил този, който държал връзка с лица, живеещи в Истанбул. Едва след като успявали да наберат нужната бройка хора, той организирал канала. Сириецът се обаждал на лица от Хармали, Средец и Хасково, които осигуряват автомобили и шофьори. В схемата с транспорта участвали както чужденци, така и българи.

За всеки мигрант се въртели пари от около 3000 евро.  Парите се плащали на сириеца чрез банков превод по сметка, а впоследствие той се разплащал с изпълнителите.

Във връзка със случая са арестувани още 11 души. В гора близо до частен дом около Пловдив са открити и 22-ма мигранти. Претърсени са 6 адреса в Пловдив, Хасково, Харманли и Средец.  



www.tinyurl.com/2obh6ft8



Тагове:   арест,   разследване,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2058223
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930