Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 16:42 - В Международния ден за борба с трафика на хора България отново се присъединява към глобалната инициатива „Синьо сърце“
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 30.07.2021

Споделете !   За поредна година България се присъединява към глобалната инициатива „Синьо сърце“, с която отбелязваме Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли. 

Символът на кампанията е синьо сърце, изразяващо тъгата на жертвите на трафик. Синият цвят показва ангажимента на Обединените нации за борба с това престъпление.

Тази година темата на Международния ден за борба с трафика на хора е 

„Жертвите на трафика насочват пътя“.

В центъра на кампанията са поставени жертвите на трафик на хора, като се подчертава значението да се вслушваме и извличаме поуки от историите на оцелелите жертви. Целта на кампанията е информираност на младите хора за рисковете, свързани с трафика на хора, повишаване на чувствителността сред обществото към жертвите и изграждане на нетърпимост към извършителите.

По повод Международния ден припомняме, че борбата с трафика на хора е приоритет за всяко българско правителство. Трафикът на хора е тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство на човека, което надхвърля националните граници и изисква сериозни усилия от страна на цялата международна общност и установяване на все по-тясно сътрудничество между държавите за оказване на ефективно противодействие.

По данни на ООН през последните години се увеличава броят на децата, жертви на трафик, а от всички случаи на трафик около 80% засягат сексуалната експлоатация. Пандемията от КОВИД-19 и свързаните с нея ограничителни мерки доведоха до засилване на онлайн сексуалната експлоатация на деца и на този вид престъпност. България разглежда борбата с онлайн сексуалната експлоатация на деца като първостепенен приоритет и разполага със стабилен капацитет за навременното установяване, пресичане и санкциониране на тези престъпления, както и за обгрижване на жертвите.

В края на миналия месец Министерството на външните работи се включи в инициативата за медийно партньорство „Залагане на сляпо“, организирана от Главна дирекция за борба с организираната престъпност с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора. Тя е фокусирана върху информационна кампания, насочена към превенция на трафика на хора с цел сексуалната експлоатация.

МВнР работи в тясно сътрудничество с Администрацията на Националната комисия за борба с трафика на хора, МВР, Държавната агенция за закрила на детето и МТСП по случаите на трафик на хора с цел трудова и сексуална експлоатация.



www.tinyurl.com/yhawmrwm



Тагове:   трафик на хора,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2056334
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930