Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 16:40 - При спецоперация на бургаски криминалисти е разкрита нива с конопени растения
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 30.07.2021

Споделете !   Задържани са шестима съпричастни към отглеждането на наркокултурата и последващо разпространение на „продукцията“; На трима от тях са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена до 72 часа

В специализираната полицейска операция се включили служители от отделите „Криминална полиция” и „Разследване”, от сектор „Специализирани полицейски сили” и „Специализирани тактически действия” към ОДМВР – Бургас, както и от РУ - Поморие, Несебър и бургаското Пето РУ.

Действията стартирали на 28 юли, когато в с. Брястовец служители от отдел „Криминална полиция” задържали семейство от с. Дъбник и 26-годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, разположена в близост до населеното място, ползвана за отправен пункт, от който била черпена вода за поливане и за съхраняване на торове и на добитата марихуана.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби с канабис. Извършен е щателен оглед, констатирано е, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана. Други 500 г суха зелена листна маса, реагираща на марихуана, са иззети от лек автомобил „Сузуки Витара”, паркиран в близост до вилната постройка, собственост на 44-годишния „градинар” от с. Дъбник. Количество от същия наркотик е намерено и при претърсване в жилището на 26-годишния несебърлия в кв. „Черно море-3”.

Паралелно с действия по задържане в с. Брястовец, в района след кръговото движение между Поморие и с. Каменар, служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР - Бургас и РУ – Поморие спрели лек автомобил „Мерцедес”, с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама 26-годишни мъже от Ахелой. Според първоначалните данни, те се занимавали с разпространение на „продукцията“. В багажника на автомобила е открита торба с около 100 г марихуана, а в дома на единия - 8000 лв. в купюри от по 100 лева, за чийто произход безработният мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел „Криминална полиция”, съвместно със служители от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР – Бургас, задържали 30-годишен мъж от Несебър, в чийто дом също е намерена марихуана.

Шестимата съпричастни към отглеждането на конопените растения били задържани за срок до 24 часа. По случая в ОДМВР - Бургас е образувано досъдебно производство. Проведени са множество действия по разследването, разпитани са свидетели и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава от служителите на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ към ОДМВР – Бургас, под наблюдението на прокуратурата.



www.tinyurl.com/yzhezw2t



Тагове:   арест,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044828
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031