Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2020 09:47 - Пандизчиите Доктора и Тъпото съвсем изнагляха
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 443 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

дата: 30.12.2020

Споделете !  

Двамата бяха арестувани през декември 2018 година заедно с Илиян Сарийски – Жабата, броени дни след палежа на автомобила на началника на затвора в Пловдив

Осъдените за палежите на колите на затворническите шефове в Пловдив искат възобновяване на делото. Александър Господинов-Доктора и Цветан Кюркчийски – Тъпото са депозирали жалби през юли и август тази година до Апелативен съд, в които са поискали процесът срещу тяха да бъде разгледан повторно, съобщава "Трафик". Двамата бяха арестувани през декември 2018 година заедно с Илиян Сарийски – Жабата, броени дни след палежа на автомобила на началника на затвора Божил Иванов.

Те бяха обвинени и за палежа на колата на коменданта на затвора Стефан Николов. Жабата и Доктора имаха обвинения като подбудители, а Кюркчийски - като извършител на палежите. Спрямо Тъпото и Доктора бяха повдигнати и обвинения за притежание на наркотици в голям размер. И тримата бяха признати за виновни по така повдигнатите им обвинения от Районен съд през май 2019 година.Спрямо Александър Господинов е взето едно общо наказание от 5 години лишаване от свобода и за двете престъпления, в които бе обвинен. Сарийски получи 2 години и 6 месеца затвор за увреждането на колата на Георгиев и бе оправдан за вторият палеж, този на колата на Иванов. Цветан Кюркчийски – 3 години затвор и 10 хиляди лева и за двете обвинения. Господинов , Сарийски и Кюркчийски обжалваха решението на Районен съд. Делото на въззивната инстанция претърпя пълен обрат, когато Цецо Кюркчийски рязко промени показанията си, заявявайки, че на първа инстанция е бил притискан и излъган, за да „натопи” Жабата и Доктора. Те бяха признати за втори път за виновни. Магистратите обаче намалиха присъдата на Доктора от 5 на 3 години и 6 месеца затвор. Що се касае за Сарийски, неговата присъда бе потвърдена-2 години и 6 месеца. 3 години затвор получи и Цецо Кюркчийски. Няколко дни след окончателната присъда на Окръжен съд Александър Господинов и Цветан Кюркчийски са подали жалби в Апелативен съд. В мотивите си те са изложили, че присъдата е неиндивидуализирана, не са взети предвид смекчаващите обстоятелства, както и самото наказание е превишено. Молбите на двамата са били уважени и делото за възобновяване е влязло за разглеждане.

Макар и подробно изложени мотиви, магистратите от Апелативен съд порязали мераците на Доктора и Тъпото за нов процес отначало. Преди дни въззивната инстанция е излезе с решение – остава без уважение искането за възобновяване на наказателното производство. Аргументите на съда, са че и двете инстанции – и Районен и Окръжен съд правилно и законно са определили дали Господинов и Кюркийски са виновни. Освен това от представените мотиви към присъдите, правилно са определени размерите на наказанието. Отчетени са всички смекчаващи и отегчаващи обстоятелства. 
Решението на Апелативен съд е окончателно




www.tinyurl.com/yaly37mo



Тагове:   арест,   кражба,   присъда,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2056996
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930