Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2020 10:54 - Спипаха лейтенант на Митьо Очите в голяма издънка
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 126 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 10.08.2020


 

Двете "страни" дали коренно различни показания пред полицията, историята е изключително заплетена

Екслейтенантът на Митьо Очите – Гроздан Балабанов и Красимир Каранлиев, който ограби собствената си майка и s заплаши, че ще й пусне ток,  са двамата „търговци“ продали 500 грама градинска трева вместо марихуана на 28-годишният софиянец Атанас Дженков. Това съобщава "Флагман", цитирайки свои източници. Случаят представлява жестока главоблъсканица не само за читателите, но и за самите разследващи, които са в шах за това какво да правят, тъй като подобно престъпление в модерната история на Бургас може би не е регистрирано. Балабанов (47 г.) и Каранлиев (44 г.) пристиганли на паркинга пред Технополис в 19 ч. снощи и според полицейската хроника извършили кражба.

Те уговорили среща с 28-годишния Дженков, с който трябвало да разменят стока за пари по повод обява в сайта OLX. Тук историята става изключително интересна, защото показанията на двете страни коренно се различават. 

Софиянецът е обяснил пред полицаите, че видял обява за чисто нов iPhone 11 PRO в портала за онлайн търговия. На място той пристигнал с найлонова торбичка. „Продавачите“ го попитали колко пари носи, той отворил портфейла, Балабанов и Каранлиев го грабнали и захвърляйки торба със зелена субстанция отпрашили. Младият мъж, който току-що бил „олекнал“ с 2200 лв подал сигнал в полицията за кражба и обяснил ситуацията. В същото време, няколко часа след срещата на паркинга, униформените спипали „крадците“. 47-годишният Гроздан Балабанов и авера му 44-годишният Красимир Каранлиев обяснили, че всъщност сделката била за половин кило марихуана.

Вместо 500 грама от наркотика обаче, двамата напълнили торба с истинска трева, която двамата „набрали“ от градинката пред бл. 15 в жк „Изгрев“, където живее Каранлиев. Тази версия се потвърждава от „продадената“ стока, която униформените открили у 28-годишния клиент от София. Той, вероятно от срам, описал „сделката“ по съвсем различен начин. Абсолютно неясно на този етап остава кой реално е виновен в случая. Реално продаден наркотик няма, а сделката все пак е осъществена.

Дали в случая е виновен този, който е поискал голямото количество марихуана и останал с пръст в уста, се е оплакал на полицията; или тези, които са предложили количеството, но са го заменили? Това е въпрос, който вероятно в идните дни ще получи своя отговор. На този етап обаче най-логично остава по случая да бъдат повдигнати обвинения (на незнайно кой) за измама. 

Припомняме, че и двамата „търговци“ – бившият лейтенант на Димитър Желязков-Очите – Гроздан Балабанов и Красимир Каранлиев са криминално проявени.  Първият преди около 2 години получи ефективна присъда от 2 години и 8 месеца за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, а отделно преди години е бил осъден като част от наркобанда. Каранлиев пък, който е осъждан няколко пъти за кражби, преди близо година заплаши и ограби собствената си майка в жк „Изгрев“. Тогава свидетели предадоха и думите му: „Ако още веднъж стъпиш в апартамента, ще ти пусна 220 волта ток!“. Броени дни по-рано той бе потрошил и няколко автомобила на свои съседи.




www.tinyurl.com/y4nq8nj9



Тагове:   арест,   наркотици,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044015
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031