Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2020 09:33 - Хорър в Лом: Жена се заключи в банята и се обади в полицията, че искат да я...
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 126 Коментари: 0 Гласове:
2



 image

дата: 24.07.2020

Районна прокуратура-Лом е предала на съд мъж по обвинение за извършени от него престъпления - нарушена заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура-Лом е предала на съд мъж по обвинение за извършени от него престъпления - нарушена заповед за защита от домашно насилие и закани с убийство спрямо жена, съобщиха от обвинението. Обвиняемият на 44 години дълги години живеел на семейни начала с жена в Лом, заедно със сина й. Двамата имали общо дете, което отглеждали родителите на обвиняемия.

Мъжът злоупотребявал с алкохол и в това състояние ставал агресивен към майката на детето си. Системно я подлагал на психически и физически тормоз. Това станало повод за иницииране от нейна страна на съдебно производство по Закона за защита от домашното насилие. На 6 февруари на мъжа била връчена заповед. С нея той се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жената и му се забранявало да приближава нея, жилището й, местата за социални контакти, отдих и работното й място на разстояние по малко от 100 метра. Срокът на наложените спрямо него мерки бил до приключване на съдебното производство.

Няколко дни по-късно обвиняемият постъпил на лечение в здравно заведение, като бил диагностициран със синдром на алкохолна зависимост. Терапията не помогнала, тъй като след изписването той продължил да злоупотребява със спиртни напитки. На 30 март в нетрезво състояние, той влязъл в дома на жената, докато тя била там. Държейки нож и вилица, отправил заплахи към жената с думите „Ще ти забия вилицата в главата и никой няма да те спаси. Докато звъннеш в полицията, вече ще съм те пребил и убил“. Пострадалата много се уплашила, не смеела да го гледа в очите, за да не го предизвиква. След тръгването му се наложило да приема лекарства за успокоение.

На следващия ден, след употреба на алкохол, обвиняемият отново влязъл в жилището на жената. Отправял обидни думи и заплахи по неин адрес. В.Ж. успяла да се заключи в банята и да сигнализирала полицията за случващото се. На място пристигнали служители на РУ на МВР-Лом, които установили обвиняемия в дома й и го задържали за срок до 24 часа по Закона за МВР. След освобождаването му, на 1 април, обвиняемият в нетрезво състояние наближил дома на жената, застанал до оградата пред къщата и започнал да вика да го пусне. През следващите седмици, той продължил да не спазва ограниченията, наложени му в заповедта за незабавна защита. Влизал в дома на жената, настоявал да заживеят заедно, заплашвал я с отнемането на детето й, ако не изпълни желанието му, нанесъл побой, обиждал я, обаждал се по телефона и отправял закани, преследвал я на улицата.




www.tinyurl.com/yy797ql9



Тагове:   арест,   нападение,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2062260
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930