Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2020 08:56 - Светлана Шаренкова: Борбата срещу наркотрафика е битка за бъдещето на България
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 101 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 3.07.2020

 

Спецакцията на Главна прокуратура и МВР трябва да бъде подкрепена и да си пожелаем, да стане не само акция, а дългосрочна и безкомпромисна държавна политика срещу дрогата и организираната престъпност

Светлана Шаренкова

Преди два дни се състоя спецакцията на Главна прокуратура, съвместно с Вътрешна сигурност на МВР, при която бяха арестувани най-висшите служители от службите, които по функционална характеристика са били призвани да се борят с наркотрафика. Фактът, че на върха на тази структура има корупция и тя поставя „чадър” над уличните наркотрафиканти, които тровят децата на България, категорично опровергава самохвалните твърдения на управляващите от ГЕРБ...

А те твърдят, че денонощно ловят огромни пратки дрога и партньорските служби благодарят на нашето правителство. Явно е, че това е пълна лъжа и кух PR и след като Бойко Борисов е започнал публичната си кариера като главен секретар на МВР, значи е бил некадърен за този пост.

Властовият полицейски „чадър” над трафиканти на наркотици е едно от най-крещящите доказателства колко силно криминалният преход е повлиял на състоянието на спецслужбите и колко е дълбок разпадът на държавността и законността в България.
Корупцията е обхванала като тумор цялата държавна структура и това не се нуждае от доказване за мнозинството от българите и за Европейския съюз, който е приел, че сме най-бедните и най-корумпираните...И толкоз – „взорът надежда не види”...

Казват, че навсякъде по света имало корумпирани полицаи и магистрати, но даже сценаристите в Холивуд нямат фантазията, за да си представят, че корупцията е стигнала толкова високо в българското МВР.

Затова действията на прокуратурата най-после са абсолютно адекватни, навременни, решителни и са очаквани от българското общество!

Защото - нека напомним, че във времената преди 1989-а наркоманията у нас бе практически непозната – пристрастените към дрога бяха единици, а органите на МВР противодействаха с цялата сила на закона.

В годините на Прехода от разбитите специални служби, под претекста „лустрация от Държавна сигурност”, бяха отстранени компетентни и лоялни към българската държавност служители, а за началници се изреждаха случайно издигнали се партийни послушковци, кариеристи без професионализъм и морален интегритет. Копираха се чужди модели на поведение и култура, разпадаха се изконни ценности на българщината – православие, морял, трудолюбие, култ към знанието...

В тази комбинация между бездържавие, бедност, духовно-ценностна криза и разпад на традиционното семейство и училище, мнозина млади хора посегнаха към дрогата, а наркотиците почерниха хиляди български семейства.

Мръсните пари от наркотиците станаха база, върху която се изгради основата на българската организирана престъпност. Публична тайна е че всеки квартал на София и другите големи градове имат своите известни наркодилъри, мрежи от „бригади” и търговци на смърт. А още по-публична тайна е че, те „работят” необезпокоявани и имат „чадър” от службите, които пазят „своите” и жертват „чуждите”.

Гангстерските убийства от годините на прехода са и заради преразпределението на сферите на влияние в наркоразпространението.

Днес трябва да бъде атакувана в основите системата на този мръсен бизнес, защото това явление никога не е било част от българската народопсихология. Длъжни сме да се избавим от него, а държавата със силата на закона да нанася удар след удар на националния и международния наркотрафик. България няма друг избор ако желае да бъде суверенна и благоденстваща европейска държава!

Спецакцията на Главна прокуратура и МВР трябва да бъде подкрепена и да си пожелаем, да стане не само акция, а дългосрочна и безкомпромисна държавна политика срещу дрогата и организираната престъпност. Обществото ще подкрепи тази политика!





www.tinyurl.com/ycxffbml



Тагове:   арест,   наркотици,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2061341
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930