Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2019 11:49 - Трапезата на Коледа
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 298 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 25.11.2019

Кога, ако не на Коледа да приготвим свински пържоли? Свинските пържоли на фурна също се приготвят много лесно, а полученият резултат е много вкусен. Приготвени по тази рецепта пържолите стават сочни и крехки. Допълнените ли пържолата с класическата картофена салата получавате перфектната порция!

 

Необходими съставки:
  •   свински пържоли 1 кг  
  •   мед 2 супени лъжици  
  •   бира 1/2 чаена чаша  
  •   краве масло 20 грама  
  •   черен пипер 1/2 чаена лъжица  
Рецептата:

„Пържолите и тяхното място в живота на българина”. Това би могло да бъде заглавието на обширна научна студия, анализираща бита и духовността на българския народ. Пържолите са много важни! Пържолите са любимо ястие! Около пържолите се събираме винаги усмихнати! Затова и всяка домакиня има своя рецепта за вкусни крехки пържоли. Супичка също има свой вариант за рецепта за крехки свински пържоли, която следва идеята на останалите рецепти – да готвим бързо и лесно и да е много вкусно!

  1. Първата стъпка от рецептата за крехки свински пържоли на фурна е подготовката на пържолите. За да останат сочни пържолите не е необходимо да ги чукате. Измийте ги добре, след което ги поръсете със сол и черен пипер равномерно и от двете страни.
  2. Разтопете меда и маслото, след което ги разбъркайте. Намажете всяка една от пържолите със сместа от мед и масло. Наредете пържолите в гювеч или тава и ги залейте с бирата и Ѕ чаена чаша вода. Ако печете вашите крехки свински пържоли в тава я покрийте с фолио за печене. Слагате пържолите в студена фурна и я включвате на 200 градуса, като печете 90 минути. Десет минути преди да извадите пържолите от фурната махнете фолиото, за да могат пържолите да се запекат и да имат апетитен вид. Ако приготвяте пържолите в гювеч, това не е необходимо.

Може да сервирате крехките свински пържоли с класическа картофена салата или с друга ваша любима гарнитура.

Рецептата за крехки свински пържоли на фурна е изпълнена!

Бележки:

Крехките свински пържоли са едно универсално и класическо ястие. Но пролетта наближава и заедно с класическата зелена салата в менюто се промъква и агнешкото месо. А как да приготвим вкусно агнешко? Класическо агнешко с ориз и лапад като за Великден е един от вариантите за бързо и лесно приготвяне на агнешкото – месото, лападът и ориза заедно в тавата, а тавата – във фурната. Друга лесна и много сполучлива рецепта за приготвяне на агнешко месо е рецептата за агнешко печено. Приготвеното по тази рецепта агнешко става много крехко, а придобива и апетитна коричка.

ДОБЪР АПЕТИТ!




www.tinyurl.com/vm3brxo



Тагове:   коледа,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2061280
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930