Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2019 16:38 - Алкохолик превърна родителите си в роби, накрая запали дома им
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image  

42-годишният Ивайло луднал и около 14 часа излял една туба нафта в плевнята и драснал клечката

Син алкохолик е подпалил селскостопанските постройки на родителите си в Писарево, след като същия ден му връчили ограничителна съдебна заповед да не се доближава до тях година и половина. 42-годишният Ивайло луднал и около 14 часа излял една туба нафта в плевнята и драснал клечката. От огнения ад изгоряла техниката на старците, с която те се трудели да отглеждат зеленчуци върху 5 дка 

81-годишният дядо Георги Йорданов въпреки годините си всеки ден продавал на пазара в Горна Оряховица произведеното в градината си, за да има пари да преживява. Той и 75-годишната му съпруга Анка давали всеки ден по 15 лв. на Ивайло за пиене и цигари, за да бъде кротък и да не ги плаши с бой и палеж. С останалите пари от тежкия труд старците си помагали към пенсията от 300 лв. за двамата. Успели да си купят 8 кубика дърва за зимата, но те също изгорели в пожара на 13 август, подпален от родния им син. В пламъците изгорели мотиките и другите инструменти, харанията на баба Ани, мотофрезата, дори маркучът за поливане на градината от кладенеца в двора. Седем огнеборци с две коли, едната от които специален автомобил, са успели да спасят къщата на дядо Георги и баба Анка от опожаряване. Въпреки усилията са били унищожени 102 кв. м навес, 84 кв. м плевник, 8 кубика дърва за огрев, една мотофреза и един циркуляр. Дни след пожара огнището продължавало да тлее и да се самозапалва отново.

Старците с кофи от герана вадили вода и потушавали новите огнища, защото вече нямали дори маркуч… Още в деня на палежа Ивайло е арестуван и пратен в Церова Кория на лечение. В психоболницата мъжът обаче е вкарван 6 пъти от 2013 г. досега, но без реален резултат, защото, след като излезе, пак започвал да пие и да принуждава старите си родители да му робуват и да му дават всеки ден пари. „Положението на майка и татко е трагично. Брат ми живее при тях от шест години, защото си няма дом. Той бе отличен готвач, но се пропи след раздялата с жена си. Аз и другият ни брат помагаме с каквото можем, но аз самата съм с ТЕЛК и нямаме повече пари. Молим добрите хора да помогнат на нашите родители с техника, с която да се изринат останките от пожара в къщата. Тогава по чудо само стаите на имота не са засегнати, защото газовата бутилка е излетяла от сайванта и е гръмнала в двора на съседите.

Пожарникарите гасиха пожара часове наред”, разказа вчера в редакцията тъжната и покъртителна история Надка Енчева. Тя живее във В. Търново и има свое семейство, а другият брат живее в Лясковец. Когато преди години пак била издадена ограничителна заповед за Ивайло, брат му го подслонил, после Надка му намерила квартира в старата столица, която плащала. След изтичане на срока Ивайло обаче пак се върнал в Писарево и тормозът на старите хора започнал отново.

„Той буквално ги е превърнал в свои роби. Те са длъжни всеки ден да му дават пари за алкохол и цигари. Иначе блъска татко, бие го, казва, че ще ги изгори живи. Ако някой иска да помогне, нека ми се обади на тел. 0885 84 84 51!“, моли отчаяната дъщеря Надка. Тя допълни още, че тези дни ходили социалните и обещали еднократна помощ от 375 лв. за възрастните хора, но не било ясно кога ще я получат и за какво ще им стигнат тези пари. Освен това алкохолната зависимост на брата всъщност май въобще не е била лекувана, а по време на един от престоите в психоболницата той излязъл и отишъл на село да иска пари за пиене. Ограничителните заповеди в такива случаи пък не коментират къде да отиде насилникът, който реално няма друг дом освен този, в който тормози близките си.




www.tinyurl.com/yxzz8t6m



Тагове:   алкохолик,   пожар,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2057194
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930