Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2019 10:54 - Отворено писмо до Юрий Федотов - изпълнителен директор на ООН по повод Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 25.06.2019


 

ДО

ЮРИЙ ФЕДОТОВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

НА ООН

 

       УВАЖАЕМИ Г-Н ФЕДОТОВ,

 

       Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград /ОбСНВ/, България се обръща към Вас по повод Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни.

        Бог да прости невинните жертви на наркотиците!

        Бог да прости Вероника Герин, убита от наркомафията в Ирландия на 26 юни 1996 година. Да почетем паметта на тази журналистка, изправила се сама срещу престъпниците, разпространяващи дрога и техните покровители. Предлагаме на ООН – Службата на ООН по наркотиците и престъпността,  да почете паметта на Вероника Герин и да приеме нейното име като символ на Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици. Чудовищно е деянието по своята арогантност – наркодилър унищожава журналист на Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици!

        Също толкова чудовищно е представянето в световен мащаб на канабиса и неговите производни – марихуана, масло и сладкарските изделия с тях, като безвредни, като лечебни средства за изцеление на най-тежките заболявания – рак, мултиплена склероза, епилепсия, глаукома, ставни проблеми и други. Изказваме нашият протест срещу либералните режими за марихуаната / канабиса и тяхното рекламно въздействие върху учениците и студентите, подтикващо ги да пробват и употребяват. Не е проблем само смъртта от наркотиците, проблем и то съществен е, че психоактивните вещества – марихуана, хашиш, амфетамини, метамфетамини, дизайнерски дроги, наркотични лекарствени продукти и други, унищожават качеството на живот на младите хора по света. Те не могат да изживеят обикновените човешки радости, ежедневното удоволствие от социалните контакти, мечтаната професионалната реализация, уюта на домашното огнище. Оскотяването и себеунищожението са едни от реалните основни характеристики на „възхваляваното“ от наркобизнеса съществуване. Мълчанието и пренебрежението към всичко това или подкрепата за легализация на дрога е недостойно за всяка една държава, особено за тези, които претендират за демокрация и хуманизам, за равноправие и просперитет.

        Поклон пред паметта на всички жертви на наркотиците – поразените от това заболяване и на тези, които са се изправили срещу финансовата мощ и власт на търговците на дрога и техните покровители!

        26 юни 2019 г.   

 

 

С уважение:

д-р Теменужка Любенова

Председател на ОбСНВ и екип

Благоевград



www.tinyurl.com/y5fk3t3e



Тагове:   писмо,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2060860
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930