Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2019 09:04 - Най-опасните градове в света: Марсилия – перла на френската ривиера, мека на организираната престъпност
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове:
0



 image  

Марсилия е в списъка на най-опасните градове в света не толкова заради големия процент убийства или нападения, а заради дълбоките корени на организираната престъпност в града.

Процъфтяващата търговия с наркотици и трафикът на хора прави втория по население френски град истински опасно място. Войните за влияние и територия между различните банди често водят до кърваво насилие, а въоръжените грабежи и кражбите стават все повече.

Затова бъдете внимателни, когато сте в южната част на Франция, и избягвайте да влизате в конфликти с неподходящи хора.

Според легендата градът Марсилия е основан през 600 г.пр.Хр., когато моряк се оженил за местна галска девойка, а нейният баща подарил на младоженците Марсилия като сватбен подарък.

През ключовото във вековете градско пристанище преминават корсикански моряци около 1500 г., италиански строители в средата на 18 век, арменци, бягащи от геноцида от 1915 г., алжирци, пристигнали след независимостта на 1962 г. и много други.

Магнит за туристите

Днес Марсилия е интересна комбинация от пищността и удобствата на големите градове и чара на рибарското селище. Градът е привлекателен за много туристи, но репутацията му през годините остава на един от най-престъпните в света.

Градът не се отличава с кой знае какви забележителности, но има интересна архитектура, улично изкуство, вкусна храна и кокетни заведения.

Въпреки престрелките и наркобандите приходите от туризъм в Марсилия се увеличават през последните години. Местните жители, властите и туристическите компании настояват, че вече е време културата да се постави над калашниците.

Марсилия вероятно е по-често свързана с наркотици, оръжия и убиийства, отколкото със спокойни площади, тихи улици и оживени булеварди.

Един от най-красивите средиземноморски градове – страхотна храна, френска култура, слънце, море, но също така и много опасности, които дебнат всеки попаднал във втория по големина град на Франция.

Средище на престъпността

Мека на организираната престъпност, Марсилия неслучайно е наричана „френския Неапол“. Градът от години се бори с проблеми на расова основа, наркотици и безработица. Уличните бандити, които вилнеят из града са нещо обичайно, а насилието и дребните престъпления – ежедневие.

През 2012 г. 50% от всички извършени убийства във Франция са се случили именно в Марсилия. Ново изследване показва, че Марсилия е най-опасният град в Европа.

Участниците в проучването са помолени да отговорят как преценяват нивото на престъпността, чувстват ли се сигурни, когато ходят по улицата, и страхуват ли се да не бъдат ограбени или нападнати.

Проучването на Numbйo класира два френски града в топ 10 – Марсилия под №1 и Париж под №8. И двата града имат голямо мултикултурно население.

Статистиката е безпощадна: около 40% от лицата на възраст под 18 години в Марсилия имат корени от Магреб (Северозападна Африка), като поне единият родител е имигрант.

По същия начин Париж има голямо население от същия регион и от Африка на юг от Сахара.

Марсилия е известна със своята организирана престъпност, бунтове и търговия с наркотици. През май миналата година френската полиция беше атакувана с калашници от въоръжена банда в града.

Месец по-късно органите на реда разбиха мащабна контрабандна мрежа за разпространение на наркотици в Марсилия.

Опасни райони в Марсилия

Най-опасните зони в Марсилия са Quartiers Nords, Grand Littoral Mall, Malpassй, Felix Pyat, Les Caillols и La Castellane. Като цяло най-опасните части на града са северно от пристанището Vieux. Докато се разхождате, не се увличайте, за да не се случи неусетно да попаднете в гетото. 

 

Рай за джебчиите 

Както повечето европейски градове, в Марсилия има хиляди джебчии. Приятелски настроен непознат, някой, който се блъска в теб, бездомно дете, което иска пари – това често са само прикрити опити да ви оберат.

Марсилия привлича някои от най-бедните и отчаяни хора от цяла Европа и Африка, така че бъдете много внимателни.



www.tinyurl.com/y2dvmu34



Тагове:   наркотици,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2060667
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930