Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2019 09:56 - Журналистът Стефан Ташев: Явно е, че някой е инвестирал във Ветко Арабаджиев
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

дата: 18.03.2019

Споделете !                 0 Разследващият журналистът разкри взаимовръзките между големите престъпници, попаднали под ударите на закона в последно време

"Публична тайна е, че Георги Семерджиев е дясната ръка на Брендо. Връзката с Ветко Арабаджиев може да е единствено престъпен бизнес, като пране на пари в хотели и т.н. Иначе официална връзка няма. При Брендо и Арабаджиеви няма официална връзка, както с Банев, например". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" разследващият журналист Стефан Ташев по повод задържането на Ветко и Маринела Арабаджиеви именно в къщата на Георги Семерджиев в Испания, от което изникна връзката и евентуално с наркобоса Евелин Банев - Брендо.

"Носи се като слух, че Брендо контролира най-големия хотел на Арабаджиеви, но това не може да го твърдим със сигурност", допълни Ташев.

"Докато Евелин Банев бе издирван с влезли в сила присъди в три държави този човек успя да купи и хотел "Рила". Не знам дали му е паднала короната. Нямам представа кой работи за него – дали е Семерджиев и други.

Брендо не се движи по мутренската линия, а по тази на белите якички. Не се занимава с рекет, побои и т.н. Но пък продава наркотици през италианската мафия. Едва ли всеки може да прави подобно нещо", каза журналистът.

Той обясни, че всичко започва по тополовградска линия с измами с ДДС, а след това прераства в мащабна контрабанда на наркотици.

"Публична тайна е, че наркотрафикът през България се контролира от албанско-косоварска мафия. Там с участие и на българи, и сърби. Но пред тази мафия всякакви британци и такива бледнеят. И в тази организация е и Брендо. И говорим за тонове наркотици", добави журналистът.

Той припомни, че дъщерята на Брендо бе отвлечена, а впоследствие с посредничеството на Семерджиев, известен и като Жоро Шопа. Последният пък два пъти оцеля след атентати.

Той разказа и за интересни взаимовръзки.

"Арабаджиев стартира бизнеса си с Илия Павлов. След което Арабаджиев успя да му го вземе. Двамата се съдиха и разстрелът на Павлов прекрати всичко. Арабаджиев и Банев имаха общ самолет, след което се скараха.

Вълчо Арабаджиев е бивш агент на ДС. Вербуван няколко месеца преди 89-а. Служител на месокомбинат. Очевидно е, че някой е инвестирал в него", каза Стефан Ташев и очерта връзки на Ветко Арабаджиев и на Николай Банев с БСП.

Той прогнозира и смяна на караула по върховете на престъпните организации.

"Очевидно е, че идват промяна. Идват доста по-образовани и интелигентни хора, които поемат тези неща", заяви разследващият журналист.


www.tinyurl.com/yyxk5e36



Тагове:   наркотици,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044240
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031