Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2018 15:49 - Задържани са нападателите на Димитър Върбанов
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

 

Журналистът и колегите са разпитвани до късно вчера в управлението на полицията, както и освидетелствани от съдебен лекар

ОД на МВР-Велико Търново разследва случай на нападнат журналист. Вчера в 17.05 часа в търновската полиция бил получен сигнал от 31-годишният репортер Димитър Върбанов от Велико Търново, поискал съдействие от полицията и медицинска помощ. На мястото веднага били насочени екипи.

Според първоначалните данни същия следобед журналистът е влязъл в складови помещения на ул. „Н. Габровски“, за да прави репортаж, свързан с дейността на фирмата, която ги стопанисвала. При влизането му той бил избутан от двама мъже – на 39 и 54 години, в резултат на което паднал на земята и се наранил.
Оказана му е медицинска помощ. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Работата по изясняване на обстоятелствата около възникналия инцидент продължава под ръководството на Районната прокуратура.

По информация на Таймс. бг, задържаните служители на скандалната фирма „Елис – Елисавета Захариева“, която най- вероятно продължава да търгува с храни с изтекъл срок на годност, са трима. Сред тях е и собственикът на фирмата Иван Иванов, който също посегна на репортерския екип. 

Върбанов и колегите са разпитвани до късно вчера в управлението на полицията, както иосвидетелствани от съдебен лекар. Преди това нападнатият репортер бе откаран с травми по главата и ръцете в Спешна помощ и прегледан в Неврохирургичното отделение на великотърновската болница. Прегледът на скенер е показал, че пострадалият няма счупвания, но има комоцио. Предписано му е едномесечно домашно лечение.

 


Припомняме, че вчера около 17.00 часа Димитър Върбанов беше нападнат и блъскан по време на журналистическо разследване в склад във Велико Търново. По време на интервюто и снимките в склада, собственикът на фирмата Иван Иванов и двама негови служители блъскали и заплашвали със саморазправа Върбанов, а накрая го хвърлили върху бетонна плоча.

 

 

Репортерът е бил заедно с двама оператори заради подаден сигнал, че във фирмата отново се търгува с храни с изтекъл срок на годност. Фирмата отдавна е обект на проверка от Икономическа полиция и прокурорско разследване и под строг контрол от страна на Областната дирекция за безопасност на храните.

След инцидента с репортера на място пристигнаха служители на Икономическа полиция и линейка.



www.tinyurl.com/y7nxa9py



Тагове:   нападение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2058062
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930