Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2014 15:19 - Наркотиците лишават младите хора от щастието, да бъдат родители
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 2126 Коментари: 0 Гласове:
0



 Наркотиците увреждат половите жлези.

Аутопсиите на мъртви наркозависими  са показали, че само:

 при 2% половите жлези са били нормални;

 при 34% повредени;

 при 64% атрофирали;

     Тези изследвания показват, че сред зависимите има много хора, загубили способности за съпружески живот.  Ю. Жуков установява, че в семенната течност на наркоманите се съдържат до 70%  неподвижни и непълноценни сперматозоиди. Родителството при наркозависимите е застрашено в много случаи, поради невъзможност от зачатие. Това се дължи на непълноценност на мъжките и женски клетки, а ембрионите, появили се на патологична основа, в процеса на развитието често пъти загиват.

     Наркотикът деформира женските полови признаци и парализира женствеността. Той дотолкова разрушава половата сфера на жените, че на третата – четвъртата година наркозависимата обикновено загубва детеродната си функция. 

      Наркозависимите престават да бъдат истински мъже и жени и пълноценни членове на семейството.  Те губят качествата на родители. С времето любителите на наркотици толкова деградират, че се страхуват да стоят сами в стаята, да пресичат улицата, превръщат постелята в тоалетна и т. н.

Срещата с наркозависими лица и  проблема на зависимостта дебне всеки един от нас.

Застраховани семейства от тази „социална чума“ няма. Кой е предразположен към прием на наркотици?

     Самият живот ни отговаря: оказва се, че всички.

    Наркотикът не пита за възраст, пол, националност, расова принадлежност, социален произход или положение. Действителността показва, че към наркоманията са предразположени всички слоеве на обществото: и бизнесмени, и клошари,и бандити, и лекари, и проститутки, и техните клиенти,и банкери и най–бедните хора.

     Преди всичко наркоманията, като октопод оплита младежи и подрастващи деца, който са склонни да експериментират и  да попадат под чуждо влияние. Включително неопитните в живота деца, но желаещи на всяка цена да изглеждат по–възрастни, поне пред връстниците си.

     Има регистрирани случаи, когато нагли наркопласьори предлагат безплатно марихуана и амфети, дори на първокласници в училище.

       Нека никога не забравяме, че избавянето от наркотичната зависимост е сложен и продължителен процес.Отношението ни към проблема трябва да е незабавен, със сериозно желание да се вникне в дълбочината и сложността на наркоманиите.

                                                            

                                                                                                




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044996
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031