Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 08:40 - БГ мафията - на германския екран
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1690 Коментари: 1 Гласове:
0



    image Този път въпросът бе не кой е трупът, а коя е колежката от БГ Българска мафиотка е героиня в най-новия филм от немскоезичния телевизионен сериал "Местопрестъпление", който всяка неделя вечер събира милионна публика пред ТВ-екраните в Германия и Австрия.  

 

Два голи трупа в колички за пазаруване от магазин за хранителни стоки. И в двата случая - по два куршума за всеки: куршум в коляното за сплашване и куршум в сърцето за ликвидиране. И ако това не обещава изпълнена с напрежение и удоволствие вечер пред телевизионния екран! "Изличен" е заглавието на най-новата серия от "Местопрестъпление", който и тази неделя събра милиони зрители пред телевизионните екрани в Германия и Австрия.

imageДеси Урумова

Мафиотка с полицейско поръчение   

Разнообразието в сериала е гарантирано не само от многобройните варианти на престъпления и "пикантно поднесените" трупове, но и от различните диалекти, с които комисарите говорят немски език. Действието в отделните филми се развива в няколко града в Германия и в Австрия. Тази неделя на ред бяха виенският комисар Мориц Айзнер и неговата асистентка Биби Фелнер. За първи път обаче на българската мафия се падна честта да изиграе главната роля на "лошия" в лицето на една "добронамерена" българска следователка на име Донка Гълъбова.

В този каламбур е събрано повече от час успешно разиграване на зрителя, който в началото на филма е убеден в две неща. Първо - Виена е в прегръдките на български мафиоти, които обират редовно местните магазини и не пестят куршуми срещу явни и мними предатели. И второ - в България има хем хубави, хем умни комисарки. Но, о, какво разочарование! Българската комисарка се оказва глава на мафиотска организация в родината си! И ако на това не му се казва умел трик, който бива разкрит естествено едва в края на филма!

imageТака започва сериалът

Жената-вамп в германската кримка

"Тя играе героинята си в стила на Джеймс Бонд - атрактивна, строга, непроницаема и ако се наложи безскрупулна", пише онлайн-изданието на "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" за българската актриса Деси Урумова. С лека ирония обаче някои германски издания поглеждат към балканската тематика в криминалето. "То се заиграва без всякакви задръжки със страха на виенчани от балканските славяни. И всеки път, когато камерата се обръща към България, тихо проплаква акордеон", пише вестник "Обербайеришес фолксблат".

Криминалето все пак обира ръкоплясканията заради нестандартния си финал. Българската полицейска инспекторка, пардон, мафиотка, лети обратно за София, когато колегите й във Виена се усещат какъв номер им е извъртяла. Защото едва тогава със закъснение от София пристига истинската следователка. "Най-после една серия без заловен престъпник!", радват се германските телевизионни критици. Дали пък точно този неочакван финал не е най-близък до реалността?  





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Tatort беше и си остана
31.05.2011 09:02
голяма тъпня. Като го сравним с американските филми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2055346
Постинги: 4558
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930