Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 17:41 - Съдът счита Мето Илиенски за мъртъв, докато фантомът му шета из София
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 5082 Коментари: 0 Гласове:
0



Съдът счита Мето Илиенски за мъртъв, докато фантомът му шета из София Съдът обяви Мето Илиенски за изчезнало лице, за което няма сведения, и назначи съпругата му за наследничка на неговите фирми. Решението е на Софийския районен съд от 22 май, 2007 г., но е влязло в сила едва сега поради отказа на съдружник на Мето да го представлява в бизнеса. След оттеглянето на Румен Илиев съпругата на Методи Методиев 32-годишната Яна Методиева поема управлението на фирмите му „Андромеда – 96” ЕООД и „Мина – 2002” ЕООД.
imageС това решение магистратите фактически считат Мето Илиенски за безследно изчезнал или мъртъв. Съдът признава, че „липсват известия, както от самия отсъстващ, така и от други лица за него, дали е жив и къде се намира”.
Според фирмената информация на „Дакси” съпругата на Методи Методиев Яна не е закъсняла да влезе в правомощия да управлява фирмите на Мето. Последната актуализация на „Андромеда – 96” е от 21 декември, 2009 г., според която Яна става управител на дружеството – сочат данните на „Дакси”. Същите права й са присъдени и за другата фирма на Мето „Мина – 2002”.
Съпругата на страховития бос на ВИС поема фирмите, след като 41-годишния Румен Илиев, който бе посочен от Мето като упълномощен да поеме бизнеса му, отказа да стори това със заявление пред съда. Тъй като Методи Златанов Методиев е обявен за „отсъстващ” от 29 ноември, 2003 г., съдът реши да упълномощи като управител на двете фирми съпругата му Яна Методиева.
Справка в „Дакси” сочи, че предмет на дейност на „Андромеда – 96” е производството на стоки за масово потребление, на хранителни и селскостопански продукти, откриване на магазини и външнотърговска дейност, както хотелиерство и ресторантьорство. Седалището на фирмата е в столичния жилищен комплекс „Хаджи Димитър”, бл. 200, вх. А, ап. 6.
Другата фирма на Мето Илиенски „Мина – 2002” развива търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки. Седалището й е в София, на ул. „Михаил Панталеев” №1.
Освен двете фирми Яна Методиева е управител на „Авангард 2003 – БГ” ООД.
Запознати с делата на Мето Илиенски твърдят, че пълномощникът му Румен Драганов Илиев се е оттеглил от бизнеса, страхувайки се да не стане мишена на ъндърграунда.
imageДокато съдът счита 45-годишният Мето Илиенски за мъртъв, неговият фантом шета из София и всява смут в престъпните среди. Последната публикация на убития Боби Цанков касаеше точно Мето Илиенски. Журналистът твърдеше, че безследно изчезналият гангстер е жив и се подвизава в София под нова самоличност, осигурена му от ДЕА – Американската агенция за борба с наркотрафика. Цанков се позоваваше на свидетел, според когото Мето Илиенски се покрил в Гърция, където потърсил за протекция служители на ДЕА.
Прехвърлянето му станало, след като Косьо Самоковеца му подсигурил пари и паспорт, предадени му чрез Боби Цанков.
В пресата са се появявали вече твърдения, че агенти на тази служба освен Мето, са Маджо и Митьо Шашмата. Методи Методиев печели протекциите на ДЕА, след като обещава да им предостави информация за всички наркоканали в България, Холандия,Турция и частично в Испания.
imageСпоред същия информатор на Боби Цанков Мето Илиенски живее във Вашингтон и има федерална закрила. Агент от българските служби е бил изпратен да провери това. Оперативният работник докладва, че наблюдаваното лице прилича много по визия, походка и жестове на Мето, а и носи също като него със специфичен жест слънчевите си очила в ръка.
Тайнственият осведомител на Боби Цанков твърдял също, че Мето Илиенски е в София, което всяло смут в средите на ъндърграунда. Според скандалната информация на Цанков задачата на Илиенски била да използва старите си контакти и да проучва наркоканалите в България след последните раздвижвания в престъпния свят.
След убийството на Боби Цанков в пресата беше тиражирано заглавие: „Слухът за Мето Илиенски затри Боби Цанков”. Това само затвърждава тезата, че атентатът срещу журналиста има ярка следа и към Мето Илиенски.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2054145
Постинги: 4552
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930