Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 12:21 - Организирана престъпна група, разпространявала синтетична дрога, е задържана при спецакция на служители от ОД на МВР – Плевен
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1212 Коментари: 0 Гласове:
0



Организирана престъпна група, разпространявала синтетична дрога, е задържана при спецакция на служители от ОД на МВР – Плевен

Упойващи вещества и боеприпаси са открити  у тримата задържани плевенчани

Плевенската полиция разби организирана престъпна група за разпространяване на амфетамин в областния град. Задържани са трима плевенчани. У тях са открити упойващи вещества и боеприпаси.
Мащабната операция е проведена от спецполицаи вчера под наблюдението на Плевенската окръжна прокуратура. На пътя Плевен – Ловеч, след разклона за с. Брестовец, е спрян за проверка «Фолксваген», управляван от 33-годишен плевенчанин, известен на органите на реда за незаконно притежаване на наркотици и изнудване. При претърсване на колата са открити 500 грама амфетамин на бучки в найлонов плик. При последващи претърсвания в гаражите на плевенчанина в парк «Кайлъка» са открити и 28 малокалибрени патрона - калибър.5,6 мм и 47  самозалепващи се пликчета. В хода на акцията полицаите изненадали в апартамент в Плевен и 23 годишен, сащо криминално проявен, но неосъждан. При проверките са намерени 14 хапчета, с различен вид и форма, полиетиленово пликче с марихуана, 2 пакетчета с хероин, както и 1500 лева в различни банкноти.
При специализираната операция е задържан и друг техен съучастник /29г./, осъждан три пъти за притежаване на наркотици.
Във връзка с дейността на групата е образувано досъдебно производство още през ноември 2009 година, разпитани са свидетели и са събрани достатъчно доказателства за престъпната им активност. Организираната група разпространявала синтетична дрога в Плевен чрез дилъри. До задържането на тримата се сгигнало при внезапна акцияа на плевенските антимафиоти на 24 януари. В хода на предварителната работа е изяснено е, че тримата са успели да натрупат опит в разпространението на наркотици и са изградили стройна система. Единият има частен бизнен и предстои да бъде установено дали са преливани пари от престъпната дейност в него.
Богатият асортимент от незаконни вещества е иззет за лабораторни изследвания. По делото престоят експертизи. Тримата са задържани отначало за 24 часа. Разследващ полицай продължава работа за престъпление по чл. 354 "а" от НК. Издадено е и прокурорско постановление за привеждането им в Следствения арест с мярка за задържане за 72 часа. Днес ще бъде отправено искане до Окръжен съд – Плевен за налагане на постоянна мярка «задържане под стража».
Подробности за полицейските действия бяха огласени от директора на ОД на МВР – Плевен Светозар Илиев, окръжния прокурор Иво Йолов, говорителя на прокуратурата Диана Маркова,  разследващ полицай Марио Любенов и антимафиоти от сектор «Борба с ораганизирата престъпност» при ОД на МВР – Плевен.





Тагове:   Плевен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044687
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031