Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2009 11:20 - Министерство опасно за здравето
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 828 Коментари: 0 Гласове:
0



яма инсулин за децата, но има клипове и филми



Пациент към личния си лекар:

- Чух, че давате безплатно лекарства...

- Проблеми със слуха - това е за съседния кабинет!


Лора Симеонова

Глух, сляп и тъп. Така изглежда родният пациент. Поне в очите на онези, които уж трябва да го лекуват. Жалък досадник, с който можем да си правим каквито си искаме експерименти. Днес ще спрем лекарствата на онкоболните, утре ще "резнем" инсулина на децата, вдругиден - може да оставим шизофрениците "на сухо" и да им гледаме сеира. Защото болният човек в България е глух, сляп и тъп и търпи на всичко. Пък и си го заслужава - нали е престъпник N1 в държавата? Охка, пъшка, взема направления, лежи в болница, че настоява и лекарства да пие! Понякога - безплатни. А като му ги спрат, започва да "драматизира", както казва министър Евгений Желев.

Нищо чудно да се е разболял нарочно.

Напоследък, покрай топмафиотите, стана много модно...

Ето, и вчера група заблудени пациенти "драматизираха" под прозорците на здравното ведомство. Причината - спират им качествения инсулин след седмица заради скандала около "позитивния лекарствен списък". Макар че списъкът си е направо "негативен" - успя да хвърли в паника има-няма 70 хиляди българи. "Няма проблем!", убеден е обаче министърът. Всичко е "на шест", а "някой чертае апокалиптични сценарии". Да, ако диабетът на детето ти се влоши, малчуганът може да ослепее, да мине на хемодиализа или да му отрежат крака. Но това въобще не е апокалиптичен сценарий. И пациентите пак "преиграват".

Явно и здравният министър, както всички управници в България, страда от параноя. Че някой го дебне и му пречи да работи. Симптоми - колкото си искаш. Ако шефът на здравната каса например се оплаче, че няма пари за безплатни лекарства, значи всява "излишна паника". Ако някой фармацевтичен гигант откаже да продава по-евтино, нарочно иска "да извива държавните ръце". Ако болните викат под министерския прозорец, работата положително намирисва на предизборни номера.

"Министерската параноя" е най-благодатната болест в България. Осигурява ти перфектното алиби - някой нонстоп подло те спъва да си свършиш работата.

За жалост от работата на Желев зависи животът ни. И всеки минипровал в нея може да ни "командирова" право в "Орландовци". Мнозина вече благополучно се "заселиха" там. И пет пари не дават за нелепите министерски оправдания. Новина ли е например, че фармацевтите били алчни? И може ли с нея да се оправдае липсата на инсулин? Да, фармацевтите са хипералчни. Но и лекарствата са бизнес. А качеството си има цена. И никой не може да очаква от концерните да ни продават "мерцедес на цената на трабантче" от добра душа.

Фармацевтите и на Запад са алчни, но там дори аналгинът е без пари. България обаче следва евростандартите само когато става дума за глупости. Ето, здравното министерство не може да осигури качествен инсулин, но пък се справя супер с продуцирането на филми. И в Холивуд ще ни завидят, като завъртим 22 ленти само за година. При това - със завиден бюджет. Хората на Желев ще пръснат 5 млн., за да ни обяснят колко вредни са цигарите и алкохолът. Докато режисират, близо 100 000 диабетици ще се гърчат в хипогликемични кризи. А пък слепите българчета ще продължават да се правят на маймуни по телевизията, за да ни накарат да пращаме SMS-и за нови кувьози.

Очевидно ще трябва да се грижим за здравето си сами. Ето, вече имаме опит. Оборудваме болници с дарения. Плащаме терапията на болни деца с SMS-и. При по-леки оплаквания пък ни лекуват тв врачки. За какво ни е здравно министерство въобще? Нека го разпуснат. Или поне да му актуализират името. Да го прекръстят на "Министерство, опасно за здравето". Без това така ни "обгрижва", че току-виж всички дружно вдигнем захарта. И минем на инсулин. Тогава - тежко му на "позитивния списък"!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2058045
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930