Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 20:42 - "Доживотен затвор без право на замяна" отпада от новия НК?Да живеят престъпниците!
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1504 Коментари: 0 Гласове:
0



http://svejo.net/home/green
"Доживотен затвор без право на замяна" отпада от новия НК? - съобщи министърът на правосъдието Миглена Тачева.Според някои от доводите тази присъда е житейски неоправдана и единствената й цел е генерална превенция на престъпленията, уточни Тачева.Тя напомни, че за това наказание има мнения дори, че е по-тежко от смъртното.Основната цел на наказателното право е да се насърчава положителна промяна в осъдения.Предложение - съдиите в името на народа да се извиняват на убийци и педофили!

"Доживотен затвор без право на замяна" отпада от новия НК? 19.05.2009 18:26   image 16
image
Снимка: Булфото

Обмисля се да отпадне присъдата "доживотен затвор без право на замяна" в концепцията за новия Наказателен кодекс (НК), съобщи министърът на правосъдието Миглена Тачева.

Предложението е дадено от експерти, изготвили концепцията за промени в НК.

Според някои от доводите тази присъда е житейски неоправдана и единствената й цел е генерална превенция на престъпленията, уточни Тачева.

Тя напомни, че за това наказание има мнения дори, че е по-тежко от смъртното.

Тачева посочи, че основната цел на наказателното право е да се насърчава положителна промяна в осъдения.

„Тази присъда обаче изключва презумпцията за подобна промяна. Това наказание се дава за същите престъпления, по които подсъдими се наказват с доживотен затвор”, каза още Тачева.

В новата концепция на НК се обмислят и други облекчения на наказанията.

Сред тях са увеличаване на прилагането на наказанието пробация, отпадане на наказанията "лишаване от звания, ордени и медали", и "обществено порицание". 

В концепцията е предвидено и да се разшири практиката на условно предсрочно освобождаване.

От прокуратурата пък предложиха и хора, срещу които се води досъдебно производство или разследване, да не могат да се кандидатират за народни представители.


image
   


document.write(""); image image
  КОМЕНТАРИ (16) image
Напиши коментар | Скриване на коментарите

16. - 20:05 - От: Анонимен ДА СЕ ЗАКРИЕ ДЪРЖАВАТА!!!! Прекалихаааааааа 15. - 20:02 - не ни е нужен такъв съд От: Анонимен Съда да се саморазпусне, няма никакъв смисъл от него. В държава с растяща нагла и безчовечна престъпност те премахват наказанията. Не сте нормални- определено, но дали някой ден самите вие или вашите близки няма да станете жертва....Джунгла България- а не държава. Все по-дива и срам за Европа с това правосъдие. Вие нямате морални ценности за да измисляте подобни неща. Разпада се държавата от всичи посоки- вероятно умишлено. Срам и престъпление е това. 14. - 19:52 - От: Анонимен V zoo....parka ima mnogo takiva...... 13. - 19:47 - БАХ, ДЪРЖАВАТА, ДА, ЖИВЕЕ, ВЛАДО, ... От: "БАЛК БЪЛГАРАНОВ" АД Този гений на политиката- МИГЛЕНЧЕТО защо не си ги покани в къщи педофилите и убийците да си ги ОБСЛУЖИ МАЛКО ПО-ТАКА....ПО ФРЕНСКИ!!!!!!!!!!!!!ТЕ и сега се разхождат свободно!!!!!!!!!па да им направим и на тях я БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА, Я НЕЩО ПО- МИЛО ТЕ И ИЗРОДИТЕ СА ХОРА!!!!!!!! 12. - 19:42 - От: Анонимен Ами да ви го начукам бе.Защо не махнете целия Накзателен кодекс а?Мама ви .Какво искате серийни убийци и наркотрафиканти и търговци на плът да лежат за по 5 годинки ли?Просто сте изперкали малоумници в тва събрание ВСИЧКИТЕ!Няма сини няма пембяни.Всичките сте ми ясни! 11. - 19:36 - От: Анонимен PREDLAGAM V TAKAV SLU4AI DA SE VUORAJIM NASELENIETO I DA IDEM DA ISTREPEM PRAVITELSTVOTO 6TOM NQMA POSLEDSTVIQ ZA TOVA 10. - 19:35 - От: geri те всичките депутати са престъпници ,пазят си кожите 9. - 19:19 - От: Анонимен нека да я премахнат но да въведът на нейно място смъртно наказание че да не храним доживот разни изроди дето не заслужават да живеят 8. - 19:09 - От: Анонимен Най-добре да въведем поощрение за престъпления-например за обир на цялото българско общество нов мандад като управляваща партия или десет убити граждани почивка на Бахамите. 7. - 18:59 - От: Анонимен И за обикновения човек ще помислят, споко. ББ зимата каза, че ще криминализира неплащането на сметки и скоро ще има възможноста 6. - 18:59 - Супер От: Мартин Това е страхотна новина. Изобщо предлагам да няма затвори. Нека престъпника просто обещае, че повече така няма да прави. 5. - 18:54 - От: Joker Ами то са е видяло че ще влезе друг закон тогава " Око за Око и Зъб за Зъб". Защото как може примерно един сериен убиец да се получи при него някаква положителна промяна . Съдилищата на запад дават хубави присъди примерно 150 години затвор за някой убиец а тука в БГ кога ще се чуе една хубава присъда поне 50 години затвор за някои килар. 4. - 18:49 - добра новина :) От: онбашията направо да отпаднат всички наказания, който наказва престъпници пада до тяхното ниво. в библията е казано - като ти ударят едната буза подложи и другата :)
мухахаха, кефя се колко са препаткали хуманистите, май ще доживеем бесене на хора с кранове, както беше в иран. 3. - 18:48 - От: Анонимен Ами в цял свят има таква присъда и там депутати нищо неправят зада я премахнат.А наще тука само мислят как да облекчат живота на престъпниците , вместо да мислят за обикновенния човек които си плаща данаците и сметките редовно и взема смешна заплата , те трънали да мислят за престъпниците . 2. - 18:43 - От: . Nishto ne razbiram.......... 1. - 18:40 - От: el dorado по всичко си личи че дупетатите се грижат за бъдещето си :)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2043736
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031