Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2009 16:09 - Разбиха престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение на марихуана в Благоевград
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 2240 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.04.2009 18:23


Разбиха престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение на марихуана в Благоевград 30 април 2009 | 12:23 | радио "Фокус"- Пирин Благоевград. Полицаи от Благоевград разбиха престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение на марихуана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Криминалистите влизат в следите на група от криминалнопроявени лица, занимаващи се с наркоразпространение на територията на Благоевград. Открити са 2 лица при продажба на канабис на наркозависими. След продължила няколкомесечна работа полицейските служители установяват местонахождението на специална нарколаборатория за отглеждане на специални сортове холандски канабис на територията на петричко село. Цялостната дейност по отглеждането на наркотичното растение е финансирана от 2-ма благоевградчани, а лабораторията е разположена в дома на третия член от групата. На 29 април в района на Кресненското дефиле е спрян за проверка лек автомобил м. “Ауди”. При проверка в автомобила са намерени 100гр суха тревиста маса . При направения полеви наркотест намереното реагира положително на марихуана . В автомобила пътува и друг мъж. Двамата са доведени в полицията в Благоевград. При последвали процесуално-следствени действия в дома им полицейски служители откриват и изземат 12 пакета с канабисово семе, 1 гр суха маса и електронна везна. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Непосредствено след задържането на двамата наркоразпространители, служители предприемат претърсване в с .Капатово, в дома на третия от групата. В мазето на къщата полицаите откриват специална нарколаборатория за производство на канабис . Помещението е снабдено със специална изолация по стените от фолио , монтирани са мощни кварцови лампи и отоплителни уреди , изградена е система за аспирация, на въздуха , термометри и уреди за контрол на влажността на въздуха. В съседно помещение са открити и иззети множество химикали и торове , семена от холандски сорт канабис . От специалната помещението криминалистите са иззели 24 саксии с растения с размер от 2м., 10 бр. саксии с 1м. корени канабисови растения и 32бр. кофички с разсад. В своеобразната нарколаборатория се били създадени условия за целогодишно отглеждане на марихуана то специален холандски сорт. Собственикът на къщата и участник в престъпната група е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.    

Прокуратурата в Благоевград повдига наказателно обвинение по член 354 срещу уличения в трафик на марихуана Веселин Пърличков. 26-годишният благоевградчанин е част от задържаната група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества.

Засега Веселин Пърличков е в следствения арест за 72 часа, съобщи за Дарик говорителят на Окръжната прокуратура Елка Атанасова. Предстои внасянето на искане в съда за постановяване на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо младия мъж.

На този етап от прокуратурата и полицията не съобщават имената на другите двама арестувани по време на мащабната операция на ОДП - Благоевград.

Веселин Пърличков е заловен с количество марихуана в автомобил "Ауди" в района на Кресненското дефиле снощи. Часове след задържането му заедно с друг благоевградчанин, на 21 години, антимафиотите са разкрили и нелегална лаборатория за производство на марихуана в петричкото село Капатово.

 http://www.youtube.com/watch?v=QSGNHqgpASo
Откриха лаборатория за спецсорт канабис в Петричко image

© Пресцентър МВР

news.bg

Размер на шрифта: a a a

Нарколаборатория за целогодишно отглеждане на специален сорт холандски канабис е открита в петричко село, съобщи пресцентърът на МВР.

Трима са задържани, сред тях - и собственикът на домашната "плантация", която се намирала в мазето на къща.

Помещението е оборудвано със специална изолация от фолио по стените, монтирани са мощни кварцови лампи и отоплителни уреди, изградена е система за аспирация на въздуха, термометри и уреди за контрол на влажността на въздуха.

imageВ съседно помещение са открити и иззети множество химикали, торове и семена от канабис. Оттам криминалистите иззели 24 саксии с растения от по 2м., 10 саксии с корени от канабисови растения и 32 кофички с разсад.
В своеобразната нарколаборатория били създадени условия за целогодишно отглеждане на марихуаната

Цялостната дейност по отглеждането на наркотичното растение е финансирана от благоевградчаните В.П./26 г./ и М.Б./21 г./, а лабораторията е уредена в дома на трети от групата - К.И. (46 г.) от с Капатово.

Вчера (29 април) на пътя Е-79 в района на Кресненското дефиле е спрян за проверка  лек автомобил "Ауди", управляван от В.П. В колата са намерени 100 грама суха тревиста маса, реагирала на марихуана.
В автомобила пътувал и М.Б.

В дома им в Благоевград са открити и иззети 12 пакета с канабисово семе, суха маса и електронна везна. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Непосредствено след задържането им, служители от Петрич предприемат претърсване в дома на третия от групата  К.И. в с. Капатово, където е открита и нарколабораторията.


   




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2045115
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031