Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2009 18:51 - Джовани Фалконе - учредяването на национална награда
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 2279 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2009 16:42


22 април от 14.00 часа в зала №5 на община Благоевград по инициатива на Областният съвет по наркотични вещества Благоевград ще се състои учредяването на национална награда на името на Джовани Фалконе – италиански магистрат, който заедно с Паоло Борселино е смятан за един от бащите на борбата с мафията и е международно признат като пример за професионализъм и всеотдайност в работата, както и за морално поведение, доказани през дългогодишната му кариера. С нея ще бъдат отличавани български съдии, които прилагат с необходимия професионализъм и строгост Законите, свързани с употребата и разпространението на наркотици и могат да служат за истински пример на подрастващото поколение срещу фалшивите и опасни модели на поведение, които се насаждат днес. Като учредители са поканени да участват: представители на Посолството на Италия, Ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград – Проф. Иван Мирчев, Проф. Софка Матеева – Декан на ПИФ към ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград, представители на Ротари клубовете от Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Банско-Разлог, Петрич, представители на Община Благоевград, съд, прокуратура, полиция, родители на зависими лица, сдруженията  „Майки срещу дрогата” от Пловдив и  "Право на свободен избор"  от София на г-н Качаклиев, представители на ВСС, представители на Сдружението на съдиите в България, представител на Сдружението на италианските инвеститори в България.




Гласувай:
0



1. ka4ak - внимание магистрати
24.04.2009 21:00
Според нашите изследвания в около57-63%ОТ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СА ЗАМЕСЕНИ НАРКОТИЦИ!
С голямо учудване чета обвинителен акт:"На обвиняемият....................е назначена съдебно психиатрична експертиза от която е видно,че същият не боледува от психична болест,налице е наркотична зависмост от опиев тип,по време на извършване на деянието уличения е могъл да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си!"
По голяма извратена компетентност не съм виждал или чувал.Зависимият има една основна цел-да си набави пари,за да си купи наркотик и него не го интесесува нищо друго-той или тя,трябва в този момент и на всяка цена да си достави нужната доза!Няма
забрани или ограничения,Командата е набави или умираш!И той-тя,набавят!Командата
не е вярна,но точно в това се изразява болеста ЗАВИСИМОСТ!Командата не се различава от тази при здравия човек,който е под водата и неистово се бори да излезе и да си поеме въздух!Точно за това,проблема не се разбира и хората се отнасят със зависимите,като с прокажени!Помоща към зависимите е да им помогнем да спрат да взимат дрога,а към здравите,да не допуснем да станат зависими!
За това трябва да има специализирани съдийски състави,които да са запознати с проблема!Когато се установи зависимост,да се издава тежка ефективна присъда,която да може да се заменя,по желание на подсъдимия в настаняване в места тип комуни,осигурени от държавата, в които да се освободят от зависимоста си с труд и без медикаменти,примерно за 2 години.Ефективната присъда седи в сила 10г.След като през тези десет години няма рецидиви,се заличава от досието на подсъдимия!Това е помощ!А хора като Митьо Очите,косвено убил поне 10000души и разбил съдбите на десет пъти повече,да се претират като масови убийци!
Не може жертвите да ги принасяме в жертва,за да отчитате че си вършите работата!Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 3103 Коментари: 9
цитирай
2. drlubenova - За съжаление посочените от теб з...
25.04.2009 16:26
За съжаление посочените от теб заключения са дадени от лекар, който е призован да направи експертизата, това са най-често срещаните. Магистратите нямат вина за това, което пишат и твърдят лекарите. Много е парадоксално,жалко и трагично - лекарите определят наркоманите като зависими и независими и отговарящи за действията си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2043972
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031