Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2008 14:42 - Швейцарците одобриха с референдум хероиновата програма.Това удивително ми напоня за нацистите и арийската раса, за второто качесто човек и отношението на избран
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 2583 Коментари: 2 Гласове:
0



Швейцарците одобриха с референдум хероиновата програма

Тези дни в Швейцария се проведе референдум за или против легалната форма на търговия с хероин и 68% от гласувалите одобриха официалната търговия с рецепта. По този начин пробната програма, стартирала преди 14 години в Цюрих, вече става официална практика в цялата страна. Статистиката показва, че откак тя е въведена в Цюлих, броят на престъпленията, извършвани от наркозависими, чувствително е намалял.

Швейцарският парламент гласува промени в закона за наркотиците още през март. Консерваторите обаче настояха този въпрос да бъде подложен на референдум.

Хероиновата програма излиза 26 млн швейцарски франка/ около 22 млн долара/ на година. Плащат я данъкоплатците.

Наред с гласуването за така наречената " хероинова програма", на референдума бе поставен за решение и въпросът за легализация на марихуаната. Едва 36.8% от швейцарците обаче подкрепиха тази идея и марихуаната продължава да бъде извън закона там.

Депутатът от партията на зелените Йо Ланг заявява в интервю за Асошиейтед Прес, че резултатите от гласуването за марихуаната са разочароващи, това означава единствено, че 600 000 швейцарци, които пушат марихуана, си остават престъпници. Правителството също се обяви против легализацията на марихуаната, защото се опасява от наплив на наркотуристи от други страни.

Хероиновата програма, в която зависимите се лекуват с веществото, породило зависимостта, представлява следното. Пациентите идват два пъти на ден и си инжектират хероина под медицинско наблюдение. Те подлежат и на лечение за други здравни или психични проблеми. Противниците на програмата твърдят, че това е последният изход на зависимите и че се дава много грешно послание на младите хора, но поддръжниците казват, че тя има добри резултати и швейцарските избиратели им повярваха.

Хероиновата програма се критикува и от ООН и САЩ, които я определиха като генератор на злоупотребата с наркотици, но правителствата на други страни започват да обмислят въвеждането и.

Резултатите са най- вече в ограничаването на разпространение на инфекциозни заболявания и намаляване на престъпленията.  Плюс това по този начин се разтурват известните " наркопаркове" в страната, събиране на много зависими на едно място и употреба на открито.

Швейцария първа в света въведе в държавната си политика относно лечението на наркозависимите хероина. В момента програмата се провежда в 23 дискретни центъра в цялата страна и в нея са включени около 1 300 зависими, които не са се повлияли от други терапии. Количеството, което им се предписва, подтиска влечението им към хероин, но не ги надрусва.

 




Гласувай:
0



1. chris - Уважаема drlubenova,
05.02.2009 16:16
чували ли сте за апоморфина? Чудна работа. Моля, бъдете така любезна да изкоментирате професионално неговите качества като терапевтичен агент в лечението на хероиновата зависимост за нас, невежите.

Ето тук пък има един Ваш идеологичен съмишленик, с когото бихте могли да се свържете и да не Ви бъде толкова самотно: http://ka4ak.blog.bg/
цитирай
2. drlubenova - chris
05.02.2009 20:27
Почти 25 години съм работила като детски лекар и разбирам само от програми и поведение, които трябва да бъдат в полза на пациента, за подобряване на неговото здраве. Каква ирония, попитайте майките на наркозависимите какво мислят! Потресена съм от това решение в Швейцария. Не се притеснявайте за самотата ми, за да не си навредите на нервите. Съвсем професионално Ви казвам, че от създаването на човечеството е ясно кои са необходимите вещества, храни и напитки за човешкия организъм.
Само Бог знае какво още ни очаква. Дано Той да е милостив към децата ни, независимо от нашите ежедневни грехове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2059970
Постинги: 4577
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930