Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2008 11:01 - Пушене и красота - невъзможна комбинация
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1138 Коментари: 0 Гласове:
0



Пушене и красота - невъзможна комбинация

image
Спрете ли цигарите, ще усетите разликата почти мигновено.

Пушенето вреди на здравето ви. Това предупреждение обаче очевидно не оказва кой знае какво влияние върху пушачите и само малка част от тях се отказват от порока.

Но има още едно нещо, което страда сериозно от никотиновия пушек и това е красотата.

Много млади момичета пропушват, за да се почувстват по-големи, да покажат, че са самостоятелни и заради куп други причини, без да си дават сметка, че още с първата цигара ще настъпят сериозни промени в организма им, които първо ще рефлектират върху външния вид.

Подпухнали очи

Никотинът кара кръвоносните съдове да се свиват. Освен сериозните сърдечно-съдови проблеми, до които това води, другият негативен ефект е, че очите подпухват, защото кръвта не може да циркулира правилно.

Като прибавите и безсънните нощи в задимени помещения, определено ще имате нужда от много сериозен пласт фон-дьо-тен, за да се опитате да заблудите околните.

Бръчки

Набръчкването на кожата е съвсем естествен процес, който се засилва с възрастта. Кожата на пушачите обаче е много по-набръчкана отколкото на връстниците им, които не пушат.

Заради никотина съдържанието на кислород в клетките намалява, те не се хранят добре и губят еластичността си много по-бързо.

Освен това пушачите получават и т.нар „мимически бръчки на пушача“- в ъгълчетата на очите, които се присвиват заради дима, и около устните.

Цвят на глина

Кожата, ноктите и зъбите придобиват жълтеникаво-кафяв оттенък, защото по тях се наслагва никотин.

Пушачите имат много повече запушени мастни пори по лицето, защото димът, който ги обгръща, навлиза в кожата и причинява инфекции.

Добрата новина

Само няколко седмици след като спрете цигарите, ще преоткриете красотата и свежестта на кожата си. Тъмните кръгове под очите ще изчезнат, усмивката ви ще бъде почти като на холивудска звезда, и то без скъпите процедури по избелване.

Можете да помогнете на кожата ви да се възстанови след никотиновите „бомби“, като използвате козметика, обогатена с витамин С.

Преди всичко обаче спрете цигарите.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2056803
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930