Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2008 08:44 - Присъдата на Димитър Желязков- Митьо Очите и съучастниците му е гавра с обществото
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1189 Коментари: 1 Гласове:
0



Присъдата на Димитър Желязков- Митьо Очите и съучастниците му е гавра с обществото

До Председателя на Народното събрание
До Министъра на Правосъдието
До Главния прокурор на Републиката
ТУК
С копие до средствата за масова информация


ПРОТЕСТНО ПИСМО

От : Национално обединение на родители анти дрога – НОРА:

„Майки дрещу дрогата” – седалище Пловдив, членове в  Монтана, Стара Загора, Бургас, Поморие, Русе, Сливен, Ямбол, Габрово, Айтос,  Нова Загора, Първомай, Враца, Свищов, Силистра, Девин, Видин, София – Веселина Божилова

„Бъдеще без дрога”- Варна – Стоян Ненов

„Бъдеще за нашите деца без наркотици” – Плевен- д-р Румяна Бонева

„ Начало” – Бургас – Мария Илиева

„Сдружение на майките” и ОбНСВ – Благоевград- д-р Теменужка Любенова

„Право на избор” – София- Владимир Качаклиев

„ Ново начало” – София – Желяз Андреев

Фондация „Спасение” – София- Виктор Ангелоев

Организация „Бетел” – София, членове в Созопол, Бургас, Несебър- Диана Реча

 

Присъдата над Димитър Желязков- Митьо Очите и групата му е гавра с обществото
 
Ние, членовете на Граждански сдружения на родители на зависими деца от цялата страна, както и техни съмишленици, обявяваме за абсолютно неприемлива и неадекватна присъдата, наложена от Бургаски окръжен съд на Димитър Желязков- Митьо Очите и неговите съучастници. Вредите, които са причинили тези бандити на хиляди семейства от Черноморието, заслужават неизмеримо по- голямо наказание.

Ако приемем, че на година в Бургас има средно по десет смъртни случая от свръхдоза, то за времето, през което Митьо Очите СИ ПРИЗНА дейността, той и хората му трябва да отговарят поне за 70 убийства.

 Ако сметнем финансовите удари, които наркопазарът е нанасял на зависимите и техните семейства, то присъдата във финансовата и част е...нелепа и смешна. Глобата, наложена от съда, е една малка част от приходите на групата само за дни.

 Тук става дума за милиони левове печалба, за десетки смъртни случаи и за хиляди случаи на съсипан живот. Тук става дума за престъпление, извършвано продължително време – цели седем години - пред очите на цялото общество.

 Какво пише в събраните 71 тома доказателства, родителите не знаят, но ако някой си направи труда да разпита поотделно всички близки на жертвите на Митьо Очите, ще събере сигурно двойно повече. А реалната присъда за такова престъпление е доживотен затвор, само тя би донесла известно удовлетворение на ощетените.

Ние настояваме поне за максималната, предвидена в закона. Вместо това, съдът даде по- ниска от минималната...На нас това ни звучи наистина като гавра.

Ако законът ни допуска, както ни уверяват, подобно решение и то не е в ущърб на неговата буква, то той няма нищо общо с духа и настроенията на обществото и трябва да се промени. Недопустимо е по такъв официален начин на практика да се легализира смъртоносната търговия с наркотици и да се пренебрегват грубо правата на обществото.

Държавата допусна у нас да се продават наркотици, не съумя да наложи сериозен механизъм за наказание за тази дейност, не прави нищо за лечението на зависимите, вместо това жертвите на наркотърговците нерядко лежат в затвора повече от своите дилъри. Публично известни имена безнаказано вършат пъклената си дейност, спирани единствено от куршуми на конкуренти, за които отново няма адекватно наказание. Всичко това се прави на фона на стотици хиляди семейства, чийто живот е съсипан от зависимостта на децата им към наркотиците, на фона на една бездънна трагедия и мъка.

Ние настояваме за справедливост! Законът трябва да служи на обществото, а не на престъпниците!

От името на гореизброените писмото изпращат :

Веселина Божилова, председател на сдружение „Майки срещу дрогата” – Пловдив
0888 46 16 54
e-mail : maikiplovdiv@abv.bg

Стоян Ненов, председател на сдружение „Бъдеще без дрога” – Варна
0898614228
banovo@abv.bg


3.02.2008 г.

 



Тагове:   очите,   МИТЬО,


Гласувай:
0



1. анонимен - ПРИЗИВ
19.09.2010 10:38
Скъпи български родители,знам,че болката по изгубено дете не е като друга болка.Присъединявам се към призивът,че трябва сурови присъди за тези,които печелят кървави пари от болката на цял един народ, въвлечен в тресавището на престъпността,която не сме познавали и никой от нас не е мислел,че съществува такава,а сега трябва да спасяваме децата си. ТРЯБВА ДА ИЗВИКАМЕ НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ,,СПРЕТЕ!!!! НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ВОДИТЕ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД КЪМ ГИБЕЛ,ТА ВИЕ СТЕ ПО-ХУМАННИ КЪМ ТЕЗИ,КОИТО НИ КОПАЯТ ГРОБА,ОТКОЛКОТО КЪМ НАС -ЖЕРТВИТЕ.ГУБИМ НАШЕТО БЪДЕЩЕ!!``Никой няма зазтрахавка,че няма да пострада.Говорим за истинските престъпници,които ПРЕВЪРНАХА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО В БИЗНЕС,А НЕ ЗА ТЕХНИТЕ ЖЕРТВИ,НАШИТЕ ДЕЦА.ГОВОРИМ ЗА СРАСТВАНЕТО НА ДЪРЖАВА И ПРЕСТЪПНИЦИ.....Не трябва да разрешим да продължат по този път.ТРЯБВА ДА ГИ СПРЕМ,КАТО ИЗПОЛЗВАМЕ, ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИЧТИ СРЕДСВА.ГЛАС НАРОДЕН,ГЛАС БОЖИИ!!
НЯМА ЖИВОТ БЕЗ ДЕЦА,ГОСПОДА!! И КОГАТО БЪЛГАРСКАТА МАЙКА ИЗВИКА - СПРЕТЕ!!!,ТРЯБВА ДА СПРЕТЕ,ЗАЩОТО ТОЗИ ВИК Е ДОШЪЛ ОТ НАРАНЕНОТО И СЪРЦЕ.
СПРЕТЕ СЕ !!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2062354
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930