Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2018 14:35 - Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

 

Лекарите: С физическите травми на Виктория ще се справим, но с психическите...
Мирослав Дяков, 32-годишният мъж, който държа в плен и изтезава 18-годишно момиче почти месец, не се признава за виновен. Той заявил, че държавата няма политика да го лекува.

Той е наркопласьор, има общо 6 осъждания за държане на наркотици, две от тях - с цел разпространение. Присъдите му са 8 месеца лек режим, година и 6 месеца лишаване от свобода, 6 месеца лишаване от свобода при строг режим и др.

Има и 3 неприключили наказателни производства – отново за държане на наркотици.

Вчера районният съд в Добрич го остави в ареста. Жертвата му, 18-годишната Виктория, продължава да е в реанимация в болница.

Момичето е адекватно и стабилизирано, в съзнание е, но още е в шок от преживяното. По тялото й има множество рани от насилие.

Виктория е загубила много кръв. На разследващите тя разказала, че кръвоизливите са били от носа и устата и са били предизвикани от удари. Няма вътрешни кръвоизливи, нито счупени кости. "Видях гнойни рани по лицето ѝ, като гасени от цигара. Имаше рани навсякъде – по главата, по ръцете, по краката", каза окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от "24 часа".

Виктория била закарана в болницата в Добрич стресирана и видимо малтретирана.

"21 години работя като лекар, такова нещо не съм виждал", каза д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в града.

Според него има външни следи от нанесен побой по глезените, ръцете и в областта на лицето.

"Проблемът при нея не е толкова физически, който ще решим, проблемът е психически, който се лекува дълго и трудно", добави д-р Ботев.

От училището, където учи момичето – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, директорката д-р Светла Тодорова заяви, че учи в самостоятелна форма и е в XI клас.

Всичко започнало на 3 юли, когато Виктория отишла в апартамента на Мирослав, който е до кооперативния пазар в Добрич, и не се прибрала.

"Майка ѝ Атанаска Димитрова дойде на 10 юли в Първо РПУ и заяви, че дъщеря ѝ я няма от седмица", каза главният инспектор Добромир Пеев, началник на управлението в Добрич.

В заявителския материал жената посочила Мирослав Дяков като приятел на момичето.

На 24 юли полицаите претърсили жилището на родителите на Дяков, където са били открити минимални количества наркотични вещества. После е обискиран и неговият дом, там е намерено и момичето в безпомощно състояние, разказа Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.


www.tinyurl.com/y77rdk63



Тагове:   наркоман,   насилник,   плен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2043868
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031