Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2018 08:37 - Ръководство за събиране на дъждовна вода
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ръководство за събиране на дъждовна вода

06/16/2018 / От Едел Кук

image   https://www.newstarget.com/2018-06-16-a-how-to-guide-to-harvesting-rainwater.html

Никое селско стопанство наистина не е в мрежа и не зависи от това дали няма начин да събира и съхранява дъждовна вода за по-нататъшна употреба. Статия в "Ръководството за подготовка"споделя четири ефективни начина за събиране на дъждовната вода.

Първата и най-проста техника е да поставите барабан под дъно. Уверете се, че цилиндърът лежи върху равна повърхност, която е по-висока от земята, за да създаде налягане на водата за вашия маркуч. За да предотвратите преливане, добавете още бъчви.

Не забравяйте, че дъждовната вода от подземните води ще се смесва с мръсотията, покриваща покрива. Тя трябва да бъде филтрирана и варена, преди да може да се напие. Помага ви, ако почиствате улуците на покрива си.

Следващият метод за събиране на реколтата е отделна структура на събирането. Изградете открита конструкция с наклонен покрив от PVC панели. Добавете канал към долния край на покрива, след това прикрепете тръбичките и тръбите, които водят до голям контейнер за вода. (Свързани:  Венецуелският майстор разкрива как е направил своето собствено самозадоволително водоснабдяване .)

Съберете дъждовна вода с тези тествани техники

Третата техника, колекцията от големи повърхности, не се използва от самия Томас Джеферсън. Основният баща построил красиви пещери по двете крила на своето имение "Монтичело".

В допълнение към обслужването като павирани пътеки за джеферсънците и техните гости, в променадите имаше и колектори от двете страни. Тези корита ще носят дъждовна вода в контейнери за съхранение на вода, скрити под земята.

Ако вашият дом има структура, подобна на алея, с голяма площ, която може да събира дъждовна вода, помислете за добавяне на корита към нея.

Подкрепете нашата мисия и опазвайте здравето си: органичните семена от живота съчетават червената морска семена, силата на червената кимион и червеното гроздово семе в най-мощния богат на хранителни вещества супер хранителен прах, който някога сте имали. Зареден с флавоноиди, антиоксиданти, антоцианини, OPCs, ALA и богат набор от жизненоважни хранителни вещества. Научете повече тук .

 

Четвъртият метод, земни работи също изисква най-много усилия. Можете да прекроите самата земя, за да канализирате дъждовната вода, така че да отива там, където е необходимо.

Земеделските работи са древен и ефективен начин за напояване на градината на задния двор. Изкопайте участъци от земята и след това засадете хранителни култури и дървета от двете страни на тези "удари".

Запазената дъждовна вода има много приложения. Едно от най-очевидните приложения е напояването. Можете да използвате водата за напояване на хранителни култури по време на сухи заклинания.

Слънчевият панел и батерията могат да осигурят захранване на трансферна помпа. Помпата може да премества дъждовната вода от контейнера за съхранение в маркучи и пръскачки във вашата градина, ферма или оранжерия.

Събраните дъждовни води могат да се използват и за овлажняване на купчинките за компост, за осигуряване на здравословна питейна вода за вашите животни, за измиване на мръсни дрехи и съдове, за напояване на храсти и дървета или за осигуряване на течаща вода за вани и тоалетни.

Събирането на дъждовна вода не е незаконно. Много местни власти одобряват практиката и дори предлагат отстъпки за свързаното с тях оборудване. Въпреки това, практиката се регулира от закона, така че потърсете местните разпоредби.

Изберете подходящата система за филтриране и пречистване на вашата дъждовна вода

Използването на събраната дъждовна вода като питейна вода  изисква тя да бъде филтрирана и пречистена. Изпробвайте събраната вода за микроби, минерали, частици, патогени и токсини. Резултатите ще бъдат много важни.

Поставете дъждовната вода през всички необходими етапи. Плътната скринингова филтрация отстранява големи частици преди съхраняването на водата. След това тази филтрирана вода трябва да бъде пречистена чрез нехлорирани средства. След пречистването водата трябва да премине през друг филтър, който премахва утайките и токсичните химикали като хлора.

Има много различни видове системи за филтриране и / или пречистване. Някои използват ултравиолетова светлина, за да убиват микробите и да унищожават замърсителите. Други филтрират водата със специални мембрани. Друга възможност е дестилацията, при която водата се вари и получената кондензация се събира.

Проучете всички тези видове системи за филтриране / пречистване на вода, преди да вземете такъв, който отговаря на вашите нужди. Уверете се, че сте наясно с техните недостатъци, така че да можете спокойно да се наслаждавате на събраната дъждовна вода.

Намерете още полезни ръководства за подобряване на вашия дом в Homesteading.news .

Източниците включват:

ThePreppingGuide.com

HarvestH2o.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39918907
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930