Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2017 11:12 - Една година доброволческа кухня раздава храна на бедни хора в Благоевград (БНТ2-Благоевград)
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Рибен курбан за здраве беше раздаден днес в църквата “Свети Николай” в благоевградския квартал “Грамада”. Храната е дарение и беше приготвена от доброволци, които помагат в кухнята за бедни към храма.

 Благоевград

                           

В празничния ден доброволците помагащи в кухнята за бедни бяха двойно повече. Група младежи от Турция, Грузия, Испания и Азербайджан, разбрали за благотворителната кауза и решили да се включат в приготвянето и раздаването на рибения курбан.

Ахмед, доброволец от Турция:
Аз съм тук по линия на Европейска доброволческа служба. Това да бъда доброволец е много интересно, това е мой дълг, защото помагаме на хората тук в Благоевград.Тамара, доброволец от Грузия:
Харесвам идеята да си помагаме един на друг. Защото мисля, че всеки, който има нужда от помощ, трябва да я получи. Хубаво е да направиш нещо за останалите и да видиш колко са щастливи.

Вече една година всяка неделя в кухнята се раздава безплатна храна на хора в тежко материално положение. До момента не е имало проблем с намирането на благодетели, които да дарят продукти или труда си в помощ на нуждаещи се хора.

Отец Светослав Кючуков:
Явно обществото в Благоевград е назряло вече за подобен род благотворителност и доста от хората с охота, стига да знаят се включват в такива инициативи.

Веса Иванова живее в квартала. Всяка неделя взима храна от кухнята.

Веса Иванова:
Взимам и съм доволна много, хубаво готвят. За нас самотните е хубаво, защото децата ни са всички по чужбина, аз съм сама, дойда взема си, хапна си, имам и за вечеря.От църковното настоятелство се надяват дарителите да стават все повече, за да може топла храна за бедните да се приготвя повече от веднъж седмично.


 http://news.bnt.bg/bg/a/edna-godina-dobrovolcheska-kukhnya-razdava-khrana-na-bedni-khora-v-blagoevgrad



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2063515
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930