Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2017 10:06 - Д-р Ивайло Димитров премахва наднорменото тегло с нов метод и смята, че медиците лекуват грешно диабета!
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 Има ли психични причини за наднорменото тегло и диабета? В какво се изразява психотерапията при затлъстяване и захарен диабет? Това е темата в днешния брой на в. “Доктор”. А наш събеседник е д-р Ивайло Димитров – специалист по психиатрия, психотерапия и хомеопатична терапия. Член на Българския лекарски съюз и Българската хомеопатична организация. Директор на Балканския офис на организация ЕСАД (Европейски градове срещу наркотиците).

Д-р Димитров е единственият европеец – член на международен екип от лекари и изобретатели, който е разработил и създал т.нар. Индивидуална диамантена скенер терапия (Individual Diamand Scaner Therapy). През септември миналата година той се сдоби с патент за тази революционна нелекарствена терапия, както и с един от всички пет апарата за цял свят, използвани в тази технология. Читателите на в. “Доктор” познават д-р Димитров от предишни публикации, в т.ч. и във връзка с лечение с български хомеопатични продукти, особено на различни зависимости.

– Д-р Димитров, какво ви провокира да се заемете с лечение на наднорменото тегло по нов ефективен метод?

– Наднорменото тегло се оказва един от най-големите проблеми на човешката цивилизация и най-страшният за решаване проблем. Тъй като изобилието от евтини, но опасни за здравето храни вече стана стандарт и модел в западното общество и цивилизация. На практика вече има цели вериги от магазини, които продават небезопасни за здравето и живота храни. И за съжаление вече започна да се създава мултикултурна общност от хора, които употребяват във все по-нарастващи количества от това, което се предлага по магазините, което се рекламира по медиите, т.е., говорим за нов модел и начин на живот в 21 век. Най-големият проблем е в това, че хората започнаха да стават все по-резистентни към това да не чуват гласа на собственото си тяло.

Ние все по-малко внимание обръщаме на това, което е заложено в нашата религия, в националните ни обичаи за хранене. Имам предвид тези 2 пъти годишно по 40 дни в православието, заложени в нашата вяра, предназначени за разтоварване на нашия хранителен режим, на тялото и емоциите ни. И на практика все повече се превръщаме в хора, немарливи към собственото си здраве. Донякъде си има обяснение, голяма част от хората в България работят много напрегнато, за недостатъчно пари и може би затова не са много мотивирани да се хранят здравословно. Те отиват в магазините и купуват храна, която е с доста съмнителна хранителна стойност.

Да не говорим, че голяма част от моделите на хранене са доста вредни и опасни. Ние използваме изключително много мазни храни, страшно много захари и въобще нямаме периоди на детоксикация. Големият проблем тук е, че задръстваме организма си целогодишно и въобще не се сещаме колко много ни е необходим поне един ден в седмицата, в който да се придържаме към намалено, изчистващо хранене.

Другият важен момент е, че не обръщаме внимание на факта, че голяма част от храната ни е киселинна. Така на практика нарушаваме алкално-киселинния баланс в тялото си, а именно оттук възниква и големият проблем с наднорменото тегло. В тази връзка искам да разкажа нещо интересно на читателите. При едно от пътуванията ми до Китай открих много добър модел, който китайците прилагат от хиляди години за почистване на телата си веднъж на 6 месеца. 

 http://www.novinite.top/2017/07/15/д-р-ивайло-димитров-премахва-наднорме/



Тагове:   диабет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044677
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031