Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2015 11:24 - CBS4, Браян Маас – Пореден смъртен случай в Колорадо, свързан с развлекателната употреба на марихуана
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1773 Коментари: 0 Гласове:
0



 Друг смъртен случай в Колорадо е бил вписан с важен фактор  "интоксикация от марихуана", според разследване на медията CBS4. Няколко други семейства също твърдят,  че  смъртта на някои техни близки могат да бъдат свързани с развлекателна употреба на марихуана.

Даниел Хуарес - 18-годишен от Брайтън, е починал на 26-ти септември 2012г., след като се е намушкал 20 пъти, пише в доклада от аутопсията, който никога преди  CBS4 не е бил публично показван. Оказва се, че нивото му на тетрахидрокарабинол - активната съставка в марихуаната - се измерва  на  38.2 нанограма. В Колорадо, всичко над 5 нанограма се счита за много опасно.

Хуарес е с THC почти осем пъти над законовата граница.

„Ако не беше пушил марихуана през онази нощ, сега все още щяхме да сме още тук“, каза сестра му - Ерика Хуарес. „Той е бил изключително напушен. Няма никаква друга причина, да направи това“-  каза по-голямата му сестра.

Според полицейските доклади и интервюта, получени чрез CBS4, Хаурес и приятели  са пушили марихуана през онази нощ, когато Хуарес казва на приятеля му,  че „не иска повече, защото е твърде напушен“. Хуарес, който бил забележителен футболист на  гимназия Брайтън е  казал на приятеля си „ имам привидения“.

Полицията и медицинския персонал заподозрели, че марихуаната, която пушил Хуарес, може би е била примесена с метамфетамин или друго вещество, което би могло да предизвика ирационалното му поведение. Аутопсията показва, че са направени всички тестове - за амфетамини, синтетични стимуланти и синтетични канабиноидни наркотици,  но всички са отрицателни.

„Загубих брат ми, заради марихуаната“, казва Ерика Хуарес. „Тя не е безвредна,  може да убие човек и повечето хора дори не разбират това!“

До сега, три други смъртни случая в Колорадо бяха разглеждани като имащи връзка с марихуана. Леви Тамба Понги, 19-годишният студент, скочи от балкон в Денвър и почина  през 2014 г., след като яде храна с марихуана. Интоксикация от марихуана е била регистрирана като фактор за смъртта му.

Ричард Кирк от  Денвър е обвинен в убийството на жена си - Кристин. Преди смъртта си, тя призовала полицията и казала, че  съпругът й сякаш  халюцинира след поглъщането на  храна,  примесена с марихуана и лекарства,  които му били отпуснати с  рецепта.

И колежанинът Люк Гудман се е самоубил в Кийстоун, март,  малко след поглъщането на храна, съдържаща марихуана. Майка му каза пред CBS4, че според нея марихуаната подтикнала сина й да се самоубие. Аутопсията показа, че  нивото на THC при Гудман е 3,1 нанограма.

Случаят Хуарес също е добавен  към списъка на смъртни случаи, свързани с марихуана.

CBS4 откри и друг смъртен случай в  Колорадо,  свързан с развлекателна употреба на марихуана. На 18 май 2012 г., Трон Дохсе се завръщал  в  апартамента си в Торнтъм, след като бил на Скалистите планински игри. Когато пристигнал у дома, той установил, че е  загубил ключовете си. Опитал да се изкачи от външната страна на сградата, за да стигне до  терасата на неговия апартамент. Паднал и в следствие на нараняванията си починал.

Според аутопсията му нивото на  THC  е било  27.3 -  повече от пет пъти над  приетите граници. Аутопсията на 26-годишния  работник в ресторант  не е показала никакви други наркотици или алкохол. Неговата по-голяма сестра, Тори Кастаня, каза за  CBS4, -„вярвам, че увреждането от марихуаната е довело брат ми до такива лоши решения в нощта на смъртта му“.

„Не можех да повярвам колко високо е нивото на THC“ - каза Кастаня. „Мисля, че имаше много силно влияние върху това, което направи онази нощ. Мисля, че решението, което е взел е напълно изкривено. Аз наистина вярвам, че марихуаната е главния виновник за това“.

Д-р Крис Колуел, началник на спешното отделение в Здравния Център в Денвър  каза, че след легализирането на марихуаната  в Колорадо, той е започнал да вижда все  повече и повече случаи като тези на хората, които са погълнати от  марихуаната и взимат лоши решения или се отказват от живота, защото са неадекватни към съответната ситуация. „В някои случаи те употребяват марихуана и започват да се държат по начин, които обикновените хора биха нарекли  „психопатски“.

Колуел каза, че всяка седмица по няколко пъти влизат хора в спешното отделение на Здравния Център в Денвър след употреба на марихуана и заради това, че тя често подтиква към самоубийства. „Виждаме по няколко такива случая всяка седмица… трябва да ги накараме да се въздържат от подобни действия и да са сигурни, че са в безопасност“ - каза Колуел. „Потърпевшия казва, че не знае защо е направил това, което е направил“. Д-р Колуел заяви, че в неговата стая за спешни случаи са все повече и повече, свързани с марихуана, а алкохолните проблеми вече са исторически факт.
В Боулдър, осем години след смъртта на сина й, Ан Кларк започнала да вярва на собствените думи на сина й, свързани с това, че марихуаната го е довела до смърт. Синът й Брант бил 17-годишен гимназист, който присъствал на парти, където, според майка му, се пушило голямо количество марихуана. Тя каза, че по време на партито си  причинил  „голям психотичен проблем. „Промените в сина ми бяха толкова интензивни, че в следващите три дни се наложи спешна медицинска помощ в две болници“.
Болничните документи, разгледани от CBS4 за декември 2007 показват, че  Брант е казал на лекарите: „Марихуаната наистина ме обърка“. Брант съобщава за „ чувство на параноя след марихуаната, от която не могъл да се отърси“. Три седмици по-късно, Брант Кларк отне живота си оставяйки след себе си две писма - едно за майка му и второ, адресирано до Бога.

„Съжалявам за това, което съм направил, просто през нощта, когато се напуших, не мислех какво правя“, се казва в писмата.

 

http://www.osservatoriodroga.it/colorado-marijuana-intoxication-blamed-in-more-deaths/#sthash.St9qFl3b.EJ21VmiG.dpbs

http://denver.cbslocal.com/2015/05/18/marijuana-intoxication-blamed-in-more-deaths-injuries/

Превод: Елена Донева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2057925
Постинги: 4567
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930