Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2009 13:15 - Скандал! Пускат на свобода ексченге, хванато с 570 грама хероин и 37 хиляди евро, а наркозависим, тежащ 49 килограма, заловен с 5 дози, бе обявен за особено опа
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 2350 Коментари: 2 Гласове:
0



Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал! Скандал!
Пускат на свобода ексченге, хванато с 570 грама хероин и 37 хиляди евро, а наркозависим, тежащ 49 килограма, заловен с 5 дози, бе обявен за особено опасен и задържан в ареста 12 часа преди да замине на лечение в комуна

 Експолицаят Георги Мълчанков, който бе арестуван край Гоце Делчев с 37 000 евро и 570 грама хероин, се разхожда свободен. Това е станало възможно, след като Окръжна прокуратура-Благоевград не е поискала да му бъде наложена мярка “задържане под стража.”
  
 След 24-часовото полицейско задържане прокурорът Иван Димитров отказал да му повдигне обвинение с мотив, че дознателят не му е представил никакви експертни справки и документи, на базата на които той да пледира. Мълчанков е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес в София и малко дете и няма опасност да се укрие, мотивира се прокурорът.
  
 Така държавното обвинение си измива ръцете и прехвърля топката на полицията. Оттам обаче контрираха, че дознателят по делото Иван Яжиков не изготвя справки, а назначава експертиза. Вчера са пристигнали резултатите, които потвърждават, че прахът, с който е заловен Мълчанков, е хероин.
  
 Това стана повод от вчера да започне нова процедура по повдигане обвинение срещу полицая трафикант, ползвал жена си и бебето за прикритие. Той още не е дал и обяснения по случая, отказал да направи това без адвокат.
  
 Дори и да бъде обвинен за разпространение на наркотици, за това се предвижда минимално наказание от 3 години.
  
 Ако делото се гледа по съкратеното следствие или се стигне до споразумение, експолицаят може да получи условна и дори пробационна присъда, казаха от прокуратурата.
 
  Юристи от Благоевград коментираха, че “меко казано, е странно формалното отношение на прокуратурата по този казус”.
  
 Мълчанков бе арестуван с хероина и парите близо до отбивката за с. Буково. В БМВ-то, с което пътувал, били жена му и бебето. При последвалия обиск в скъпо обзаведеното му жилище в столицата се намериха още 22 000 евро. Мълчанков е бивш сержант от Охранителна полиция на СДВР.
 
    На 3 февруари 2006 г. при спецакция в района на НДК бяха задържани двама служители на МВР, единият от които бе той. Тогава бе установено, че двете ченгета са охранявали пратки с контрабандни цигари и организирали пласирането им в складове из цялата страна. За дейността си получавали част от печалбата. По това дело обаче Мълчанков още няма присъда.
В СТРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЛИЦЕ, КОЕТО Е ЗАВИСИМО ДА ПРАВИ ИЗБОР МЕЖДУ ЗАТВОРА И СПЕЦИАЛИЗИРАНО МЯСТО ЗА ЛЕЧЕНИЕ, НО АКО Е РАЗПРОСТРАНЯВАЛО НАРКОТИЦИ БЛИЗО ДО УЧИЛИЩА ИЛИ БОЛНИЦИ, ТОВА ПРАВО МУ СЕ ОТНЕМА. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СВОЕТО ДЕТЕ БЕБЕ ЗА ПРЕНАСЯНЕ НА НАРКОТИЦИ В НОРМАЛНИТЕ ВЕРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ БИ БИЛО УТЕЖНЯВАЩО ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВО, А НЕ ОБЯСНЕНИЯ, ЧЕ НЯМА НЕОБХОДИМИТЕ СПРАВКИ И ДОКУМЕНТИ.
ИСТИНАТА Е ЕДНА И ТЯ Е ЯСНА ЗА ВСИЧКИ НАС, КОИТО ЛЕСНО БИХМЕ МОГЛИ ДА БЪДЕМ ОБВИНЕНИ В КАКВОТО И ДА БИЛА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, НЕЗАВИСИМО КАКВА ДЛЪЖНОСТ ЗАЕМАТ И КАКВО РАБОТЯТ.
БОГ ДА ПАЗИ НАС И ДЕЦАТА НИ!
 



Гласувай:
0



1. ka4ak - това е действителноста
17.02.2009 13:21
А после кажи ,че няма чадър!
А,нашите момчета са просто жертви и праван за правосъдната система!
цитирай
2. анонимен - Примери стотици... виж в пловдив какви са "заловените наркобосове"... : При проверка на лек автомобил "Форд Ескорт", паркиран до гробищния п
18.02.2009 14:16
Наркотиците : това е "начин" на много хора да избягат от покварата и агресията на нашето общество - уж хуманно и развито. Наркоманите : това са хора, като всеки от нас, обичащи и обичани, със свой съкровен свят, нерядко с много по-истински морални ценности от останалите. Имено разгрома на илюзията за общество на морала ги води до безизходица и бягство от объркващата реалност чрез наркотици. Това са хора, които имат нужда от лечение, а не от наказание - зависимостта е тежко и често незаслужено наказание за тях. Цинично е да тъпчеш със злоба, този който вече е стъпкан и безпомощен. Трябва да му помогнеш да се изправи на крака и да заживее нов живот. Полицаите на улицата : това са просто фигурки на нечия шахматна дъска, те са изпълнители "без право", а с извинение често и "без способност" да правят морални преценки. Кукловодите : това са ръководителите в сянка на структурирана бизнес мрежа за контрол над приходите от дрога. Кукловодите в последните 10-ина години са тясно интегрирани в силовите сртуктури на държавната власт и управляват както пионките на шахматната дъска, така и медийното отразяване на "големите усилия на държавата да се бори с тази престъпност". Дилърите : това са тези, които никога не ги хващат, защото винаги има кой да ги предупреди или предпази. Заловените притежатели на наркотици : това са тези, които "трябва" да поддържат жизнеспособността на структурата на кукловодите и да дадат поне един аргумент на нашето "демократично и правово" общество да си затваря очите дългосрочно. Решението : ми няма такова. Сори, който не му изнася да се изнася...
"Неудобната статистика" : през 2008 година в България от свръхдоза са били убити с 10% повече хора, отколкото при пътни произшествия. Всички виждаме в медиите и на живо войната по пътищата, всички говорим за това. А за войната на заразените с вируса на "зависимостта", водена от тях без шансове за успех из мрачните коптори... никой не си дава сметка - колко е жестока и безмилостна, колко необходима е помощ, а не втори фронт срещу жертвите и от страна на полицията и съда (а зад тях - от законите, приети от демократично избраните от нас самите депутати). А жертвите, ами най-често това се оказват нашите деца. Започнали на 15-16, те рядко имат шанса да доживеят до 20-25. Важно уточнение : Всички мои коментари се отнасят до дрогата с главно Д (сещате се какво имам предвид).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044861
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031