Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2008 16:06 - Арестуваха наркоман два дни преди полет за испанска комуна
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
0



Д-р Любенова свидетелства на мярката, съдията я посече

 

Арестуваха наркоман два дни преди полет за испанска комуна

 

25 годишният Владимир Лазов закопчан след като предаде доброволно 5 дози хероин

 

+ снимка авторът

Бетина Апостолова

Наркоман от Благоевград бе арестуван два дни преди да замине на лечение в испанска комуна.25 годишният Владимир Лазов трябваше да отлети на 13 юли за Малага, като самолетният билет бе закупен с общински средства.

Преди се измъкне от ада на дрогата, той решава да изчисти висящо дело за държане на наркотици.На 8 юли Лазов сключва споразумение с прокуратурата, съгласно което е осъден на пет месеца условно с три годишен изпитателен срок.На 11 юли се среща с полицаи от отдела по наркотици.

След разговор с тях признава, че в него има пет дози хероин.

След като им ги предава доброволно, той е арестуван.

В петък в края на работния ден той бе доведен в Районен съд-Благоевград за да се гледа мярката му за неотклонение.

Той бе съпровождан от полицаите Иван Иванов и Димитър Кръстев.Научили за  внезапния арест в съда дойдоха председателят на Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград д-р Теменужка Любенова и психоложката Десислава Иванова.”Разбраха , че ще заминава да се лекува в Испания и го арестуваха.Това беше единственият му шанс да се спаси.Живее в крайна мизерия. Издействахме пари за самолетен билет от Общинския съвет.В неделя трябваше да отлети за Малага.”, ядосваше се д-р Любенова. “Силни са на едно болно момче, което тежи 45 килограма с мокри дрехи.Той доброволно е предал този един грам хероин.Никой не го е хванал.Постъпил е така, защото иска да се лекува.”, обясни адвокат Снежана Ангелова, която бе извикана спешно за служебен защитник.

“Сам предадох петте дози хероин.Мислех,че съдействам на полицията. А сега задържането ми е в кърпа вързано. От осем години съм наркозависим. Болен съм, а семейството ми живее в крайна нищета.Трудно е да се откажеш. Това е все едно да не пиеш вода.”, каза пред Вяра наркоманът, докато изчакваше да дойде съдията. “А защо не кажеш, че и продаваш наркотици ?!”, намеси се в разговора и оперативният работник. “Аз не обвинявам полицаите. Вие си вършите работата.Сам съм си виновен.”, отвърна примирено Лазов.

В 18.45 часа районният съдия Георги Янев влезе в залата и даде ход на делото.В качеството на свидетел бе разпитана д-р Любенова, която помоли съда да прояви разбиране и да пусне Лазов да замине на лечение в Испания.”Ако остане тук и мине през затвора ще се върне като дилър.От пет години го познавам след като се обърна към нас за помощ.В България няма места за лечение на наркозависими.”, каза д-р Любенова.

Прокурор Ивайло Филипов поиска да не се кредитират твърденията на д-р Любенова и пледира за най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.Прокурорът изтъкна, че дори и Лазов да замине в Испания , след време ще трябва да бъде върнат с европейска заповед за арест заради новото дело, а това ще струва пари на държавата. Адвокат Ангелова заяви,че Лазов доброволно е предал хероина , тъй като му предстои пътуване в Испания. “Това е единственият и  последният му шанс да се отърве от наркотиците.До момента на никой не му е хрумнало, че може да му помогне.”, каза защитата. “Може да се помогне на човек, който желае това.”, репликира прокурорът. “Наистина желая да се излекувам и да не живея повече така.Наркотиците преобърнаха живота ми.Предадох ги като мислех, че съдействам на органите на реда.”, каза в последната си дума Лазов. Съдия Георги Янев наложи мярка “задържане под стража”.Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Благоевград.Пътуването за испанската терапевтична комуна бе провалено. Д-р Любенова заяви, че ще пише до Европейската комисия.

Същият ден Окръжен съд постанови постоянна мярка “задържане под стража” на наркодилъра Йордан Пешев-Въздуха. Той бе арестуван на 9 юли в момент на реализиране на наркосделка.Ченгетата го хванали след като продал дози на четирима наркомани.Пакетчетата  изхвърлял от прозореца на апартамента си до оградата на детската градина в кв.”Орлова чука”. При последвалото претърсване в дома му са открити и иззети още 25 дози хероин.



Тагове:   наркоман,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2055641
Постинги: 4558
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930