Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2008 14:58 - МАРГАРИТА БЕРБАТОВА - НАРКОМАНИТЕ СА БОЛНИ ХОРА
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1020 Коментари: 0 Гласове:
0



                            МАРГАРИТА БЕРБАТОВА - НАРКОМАНИТЕ СА БОЛНИ ХОРА

МАРГАРИТА БЕРБАТОВА - НАРКОМАНИТЕ СА БОЛНИ ХОРА

 

-          Г-жо Бербатова, какво мислите за случая с нашите медици в Либия?

-          Мисля, че това е нещо, което може да се случи на всеки човек, така че всички българи трябва да сме съпричасни към нещастията, които се случват на нашите сънародници. Радвам се да ви видя на тази среща. Това, което се случи е нещо, което не бих желала никога повече да  се случва на никой в живота му. Нека гледаме по-ведро на на нещата!

-          Мислите ли, че СПИН епидемията там е свързана и с употреба на наркотици?

-          Не мога да знам дали в Либия употребяват наркотици и дали епидемията е точно от там, но мога да кажа, че в България ние трябва да работим по въпроса за ограничаване употребата на наркотици, за да може да няма болни от СПИН, защото знаем колко страшна е тази болест.

-          От къде се познавате със Снежана?

-          Ние се запознахме на промоцията на нейната книга в София и до този момент потдържаме връзка. Аз я чувствам много близка до мен, чуствам я като приятел.

 

-          Считате ли, че има проблем с употребата на дрога сред младите в Благоевград?

-          Мисля, че в България този проблем съществува и много се радвам, че вие сте млади деца, които са ангажирани с него. Да, той съществува и в Благоевград. Трябва всички да сме съпричастни и когато виждаме даден проблем да го решаваме, а не да си затваряме очите. Всички знаем, че хората, които разпространяват наркотиците са сред нас, а стоим безучастни и не правим нищо. Точно това не трябва да се случва, защото всяко дете е една потенциална жертва.

 

-          Вие, като медицинска сестра, имали ли сте случаи, които са били свързани с наркозависими лица? Разкажете ни повече за тях.

-          По принцип, не съм имала такива случаи, но преди 2 -3 месеца се срещнах с Иван Карабелски – едно момче, което е доста увредено от дрогата и дори се нуждае от лечиние, а е подсъдим. Той дойде, когато бях на работа и имаше нужда от помощ. Ние като медицински лица оказахме нужната помощ, което можеше в момента да се направи, но той има нужда от лечение по-нататък. Мисля, че в България тези неща не са регламентирани. В случая, искат да го вкарат в затвора за разпространение на дрога, а той има нужда от лечение. Така е при всички, които приемат дрога. Те са болни хора.

 

-          Вашият син – Димитър Бербатов, е известен български футболист. Разкажете ни накратко за това какъв човек е той?

-          Аз мисля, че вие като фенове го познавате много добре. Той е един прекрасен човек, който си върши прекрасно работата, за която му плащат. Той е един добър футболист, едно момче, което участва във много каузи и кампании в България. Мисля, че и на него проблемът с наркотиците не му е безразличен и ако бъде поканен може да участва в такава кампания.

-          В каква среда е израстнал той? Какви са му били приятелите, тук в Благоевград и имало ли е сред тях наркомани?

-          А-а-а, абсурт. Аз винаги съм казвала, че децата, които се занимават със спорт не могат да взимат наркотици. Спортът помагна на сина ми да стане това, което е в момента, да бъде организиран, да се занимава само с това, което иска, а не с неща, които са извън нормите.

 

МОСНВ Благоевград:

Любов Терзиева, VІІІ клас,

ЕГ “Акад. Людмил Стоянов”;

Ели Шавулева, VІІІ клас,

ЕГ “Акад. Людмил Стоянов”;

Симона Медарова, VІІІ клас,

ЕГ “Акад. Людмил Стоянов”;

Десислава Ташева, VІІІ клас,

ЕГ “Акад. Людмил Стоянов”

 


Тагове:   Маргарита,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2062887
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930