Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 11:15 - Алкохола и българите - от нета - мнение и изследване от Лондон
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
0



Във виното е истината!

"... Особено ме забавляваха нейните истории за неособено тактичното чувство за хумор на (немският композитор Йоханес) Брамс. Обожавах тази например, когато големият композитор бил поканен на гости от ценител на виното. "Това е Брамсът на моята изба" казал той, изваждайки покрита с прах бутилка и наливайки в чашата на маестрото. Брамс огледал цвета на виното, помирисал го, накрая поел глътка от него и оставил чашата, без да казва нищо. "Не ви ли харесва?", попитал домакинът. "Хмм" - промърморил Брамс - "по-добре донесете Бетховена си".
(Артур Рубинщайн, "Младите ми години")

Българите били най-големите пиячи в света – поне що се отнася до ракията. Това твърди някакъв неведом нам лондонски институт.

Понеже сме чували, че българите били още не знам си какво най в света, леко се усъмнихме в информацията и решихме да попитаме читателите на Lifestyle.bg какво мислят те по темата.

Пръв реагира юзър с ника Говеда сини пак сте втори: „Радвам се, че допринасям с каквото мога”, заяви скромно той.

Читателят ни shtirlitz77 също изрази радост от постиженията ни като нация, но потърси и една по-социално-политическа гледна точка: ”еее най-накрая да оглавим някоя положителна класация ... и държа да се отбележи, че това е ВЪПРЕКИ усилията на правителството и акциза върху ракията”.

За пиячи не знам, но като критикари сигурно сме номер едно в света. В това ни убеждава и мнението на агента с ник Велизарката. Той не бе разбрал в кой сайт точно бе попаднал и ни изненада с финт отсрани с твърдението:Журналистите на Топспорт са сред лидерите на пиячите в България”. Или може би пък ние не сме разбрали и това е бил просто някой наш колега от „Топспорт”, по-напреднал с хм, материала.

НАй-накрая заехме полагащото ни се място”, кометира възторжено и Ivco.

A защо не кажат на кое място сме по употребата на туршийка и кисело зеле”, недоволства 4oveko. Човекът явно е убеден, че сме даже още по-по-най, но тъмните империалистически сили умишлено гледат да скрият новините за нашите успехи.

много моля колегите от отдела по Вината да се земат у ръце, тва да се излагаме след некви пикливи французи си е .. дет се вика българска работа”, намесва се загрижено Умeн, припомняйки, че има още какво да се желае – все пак французите са пред нас, макар и само във вината.

На фона на нетрезвата национална гордост, причинена от високоградусовите ни постижения, нататък във форума обаче зачестяват гласовете на черногледци, песимисти и обикновени родоотстъпници, които все по-упорито твърдят, че руснаците (скандинавците, славяните, британците и прочее) пиели далеч повече от нас.

Бойчо: „Не ми се вярва да е истина.Англичаните и те се наливат, като свине. Да не ми се правят на интересни.Сърбите, примерно, по-малко ли пият? Ами украинците? А на руснаците по пиене на малкия пръст не можем да стъпим.Истина е, че и у нас доста се порка, но най-много да сме 4-5.

това изобщо не е вярно, едно време бяхме най-големите ебачи, но не се потвърди”, припомня ни мазохистично и marata2.

Не е вярно, братя! Ето, отново по темата се намесва Умeн:  

качвал съм на черешата не един и двама братушки... един ми вика че на българите нещо ни било "в живот перепутано" - демек слаби стомаси и не държиме... извадих му 50 и нещо градуса грозданка и оня и името си перепута накрая”, съобщава той.

В негова подкрепа на звучен врачански се обажда от Дивия Севрозапад юзърът аizi: като знам какви смоци имаме  правят си и 60 -70 градуса и си я пият. а 80 си я оставят за "лек" и пак си я пият.

и деда ми оставяше по малко първак на 70 градуса - за разтривка и компреси викаше ... ни с компрес съм го видел, ни съм чул/видел да се разтрива, ма първака си вървеше, секи път като ходеше на казан заделяше, и той пак свършва... чудна работа тея компреси”, съгласява се Умeн.

руснаците са номер едно в напиването а не в пиенето...   праска три на екс и се отцепва и може спокойно да помпиш жена му която също е гаврътнала”, заключава компетентно същият аizi.

Докато повечето коментатори дирят истината във виното, тоест в ракията, (разбирай – коментират темата по същество), то някои по-бохемски настроени натури се отплесват по странични детайли, като снимката ни към статията например.

Абсолютен голмайстор сред тях се оказва читателят ни Morientes, който справедливо отбелязва: „Обаче пича на снимката е фен на Левски! Вижте го нищо червено няма по него и целия е в синьо...

Всички мивки изкъртва обаче юзър с ник Jabberwocky, написал следното: „аз като се замисля, май мен са снимали”. Усвоявайки с лекота уникалното българско граматическо време „бил съм бил пиян и съм се бил напил, но не помня”, той  добавя след кратко колебание: „Майтап няма, ама имам същите чорапи”...

Финалният акорд на допитването ни до читателите слага Torrro, който мрачно заявява: „Проверих всякакви възможни класации за консумация на алкохол на глава от населението. Никъде не влизаме дори в десятката... Не знам какви са тези статии.

Именно - и ние не знаем.

Нали затова питахме вас.

Ха наздраве!



Тагове:   Лондон,   Нета,   мнение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2062695
Постинги: 4578
Коментари: 237
Гласове: 2783
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930