Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2007 13:45 - От сайта на майките в Пловдив
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 11329 Коментари: 34 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако не друсаш, си " шматка" - отзив за статията

 

Прочетох коментара ви по повод на темата за кандидат-студентите в Пловдив.Няма да се учудя, ако скоро някой излезе и с теза, че наркотиците са нещо нормално и защо не да си ги купуваме от магазина, или пък да си ги произвеждаме в къщи-  така както си варим ракийката, да си гледаме марихуана в саксийки и да сме си ок. Бясна съм на всички, на цялото човечество, отвратена съм вече от живота, отвратена съм от връстниците си и дори на моменти си мисля, че може би проблемът е някъде в мен, че явно моите разбирания не съответстват на разбиранията на хората в нашия век. За да бъда нормално момиче в днешно време /според 80% от връстниците ми/, трябва задължително да пуша марихуана, да говоря уличния жаргон, отивайки на дискотека, задължително да съм заредена с "бонбони" или амфетаминче, да се крия по тоалетните на кафетата, за да шмръкна линийка...Ето това е съвременният модел на един млад човек, който не е шматка. "Шматки" така  наричат  всеки ,който не се друса.Как така в днешно време може да има човек който да не "пафка", това е истинска загуба image ако някой е такъв, той веднага попада в графа "шматки".

В Бургас да си намериш амфетамин е като да си купиш дъвка.  Вярно, относно марихуаната кризата е много голяма, целият град е полудял...голяма суша, свита на цигари марихуана почти няма, само на грамаж и то или е много гадна или пък ти дават малко количество за много пари, единствено можеш да си намериш "холандец", но струва 10 лв, а едва излизат две цигарки, а пакетче амфетки е точно 10 лв и си "направен" поне ден и половина.Това са разговори и коментари, които могат да се чуят във всяка една тийнейджърска компанийка. "Абе айде бе, тоя луд ли е ще му давам 10 лв за две цигари, по добре да си взема един пакет" и така. Вчера седнах на кафе с братовчед ми, той е на 16, пуши марихуана, от скоро ходи на партита и шмърка амфети, адски е доволен, това е най-якото лято в живота му, през цялото време това говореше, с нетърпение очаква 26-ти защото е на рожден ден на негов връстник, ще навършва 16 и цялата компания ще събира пари за подарък, а подаръкът ще е следния 15 "бонбона" и защо не, те са вече големи на цели 16. Опитах се да му поговоря малко, но той ме гледаше с един празен поглед, нямаше търпение да си тръгне, за какво да слуша проповедите на кака си, дето не знае как да си прави кефа, след като може да отиде да си "пафка масенце".Това е днешната реалност.Гнусна,отвратителна и ще става все по зле, аз вече надежда, че нещо може да се промени нямам.



Тагове:   пловдив,   майките,


Гласувай:
0



1. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
18.07.2007 13:58
Тази реалност не е днешна...Нещата са такива отдавна, друг е въпросът, че някои чак сега я забелязват. Че още дпкато бях ученик 80% от съучениците ми се друсаха. Останалите 20% бяха зубрачите...ама и те май дърпаха, но се криеха повечко. Обясняваха, че напрежението в езиковата им понасяло трудно и затова...разпускат...
Сега вече 3 години как съм в испания и спокойно мога да заявя, че близо 90% от българите тук, в това число много от тях са над 30 години, смъркат здраво кокаин или пуши трева, друг наркотик по рядко... Това е мрачната действителност от много години насам...Мога да те уверя че повечето от тези над 30 не са почнали оттук.
цитирай
2. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
18.07.2007 14:02
Тази реалност не е днешна...Нещата са такива отдавна, друг е въпросът, че някои чак сега я забелязват. Че още дпкато бях ученик 80% от съучениците ми се друсаха. Останалите 20% бяха зубрачите...ама и те май дърпаха, но се криеха повечко. Обясняваха, че напрежението в езиковата им понасяло трудно и затова...разпускат...
Сега вече 3 години как съм в испания и спокойно мога да заявя, че близо 90% от българите тук, в това число много от тях са над 30 години, смъркат здраво кокаин или пуши трева, друг наркотик по рядко... Това е мрачната действителност от много години насам...Мога да те уверя че повечето от тези над 30 не са почнали оттук.
цитирай
3. estrella - Не помня дали съм го разказвала това
18.07.2007 14:10
Трябваше да заведа едно момиченце от трети клас в лекарския кабинет на училището. Там имаше голямо табло с най-различни по форма и вид "таблетки". Марта попита лекарката какво е това. Тя ме погледна сконфузено и отговори "Бонбони за по-големите".
Аз моментално се намесих, обясних какво е това и защо изглежда толкова добре и колко всъщност е гадно и се надявам Мартичка да е запомнила.
Какво искам да кажа - за секс и наркотици в училище се мълчи така, сякаш не съществуват. Същото е в къщи.
В крайна сметка - всеки има глава на раменете си. Попитай следващия път братовчед си иска ли да умре? Или дали иска да проси по улиците? Да краде? Или е по-добре да е "шматка".
Вбесявам се на тъпоумието им.
Една шматка.
цитирай
4. анонимен - кон-вихрогон
18.07.2007 14:29
Авторката сякаш е доста "навътре в нещата". Подозрително компетентна е за "шматка".

PS Кон-вихрогон тегли една 12-лентова магистрала и препуска като "лисица през пампаси".
цитирай
5. анонимен - Е, и какво като те нарекат "шматка",
18.07.2007 14:35
и какъв е превода на думата? Направете справка!
Ще предложа - Да се пуснат отново рекламите за цигарите, само и само тинейджарите да си ги купуват, а не да купуват "онези" буклуци.
Не зная защо бяха спрени рекламите за цигарите, а не за алкохола. Не пушете, а пийте. Цигарите вредят на вашето здраве, алкохола помага на вашето здраве. Голяма простотия.
В тази държава мръсотията е толкова голяма, че да ти се повърне. 13-14 годишни стават проститутки, 8-9 клас употребяват наркотици, 20-21 годишните мислят извратено за любовта и за живота, та какво са видели в къщи и на вън, мама меси, тати носи, да живей труда на нашите и на всички останали на гърба, 30 годишните се правят на тузари, 40 годишните са комплексари, не им достига потентност поради недостиг на време за почивка и релаксация и си избиват комплексите, правейки се на "голямата работа", за останалите какво? Каквото си посял, това ще пожънеш- идва време за жътва.
А вие как мислите, ще дойде ли и вашето време!
цитирай
6. анонимен - хм...
18.07.2007 14:46
...мои приятелки миналата седмица ходиха в известно софийско клубче. Двете са на по тридесет години. За има няма половин час на едната едно 16 годишно момче и е предложило да дръпнат една "мара" и малко след това - дали не иска една "линийка", а другата са я питали дали е на хапчета! Приятелките ми са сериозни жени, едната има дете и не се занимават с такива глупости, като наркотици!
Та понеже не сме много по клубовете и ни се случва да излезем рядко, питам, няма ли практика на входа на заведенията да се проверяват посетителите по-обстойно за наличието на наркотици? Чувала съм, че в някои заведения в чужбина дори в обувките и портфейлите им ровят за дрога! (въпреки, че май пак успяват да внесат -те си знаят как...)

Поздрави! *mopse*
цитирай
7. vilas - Всеки си има глава на раменете! К...
18.07.2007 14:53
Всеки си има глава на раменете! Който ще да се друса с каквото ще! Обаче да не се опитват да ми бутат такива на мен! Или пък не дай боже на децата ми след време! За това проблема е на всички!
цитирай
8. viovioi - аз ако съм някакъв фактор
18.07.2007 15:41
ще взема да легализирам всички наркотици.Ще им сложа акциз,бандерол и ДДС.И на всеки ъгъл ще цвъка по една будка с всякаква дрога.Тогава наркоманите ще се броят на пръсти.Няма да им е интересно.Предствяте ли си една майка да вика на дъщеря си: Няма да те пусна да излезеш докато не се надрусаш едно хубаво)))Тогава тинката ще почне да шикалкави и да мрънка да се дърпа че неще.Това е верния път.Правете ме министър и ще ви оправя))))))
цитирай
9. анонимен - ти защо слухтиш?
18.07.2007 15:54
Ти защо слухтиш и после издаваш всичките си познати? Та чак и в интернет пишеш с подробности за тях! Или си поредната незадоволена зубърка, която завижда на другите? Като си толкова притеснена, оплачи се на чичко полицай.
цитирай
10. nik666 - Добри ми докторе,
18.07.2007 16:34
от много години обществото ни смята наркотиците за нещо нормално, и от още повече години си ги купува свободно от магазините. Елементарната обща култура не би ви позволила да дадете абсурдния пример с ракийката, именно защото алкохола е най-разпространения наркотик на нашето време. Няма да се впускам във фармакокинетични обяснения, всеки който се интересува от тези неща може да прочете за влиянието на всички наркотици с които се тъпчем днес (алкохол, никотин, кофеин) и сравнението им с всички останали наркотици, които са забранени по закон в по-голямата част от страните.
Проумейте го най-после: пропагандата която казва кое вещество трябва да е легално и кое не се диктува изцяло от икономически интереси. По цял свят се водят "кампании: против тютюнопушенето, но на никое правителство не му стиска да обяви никотина за високорисково наркотично вещество (каквото е то на практика). За година по вина на алкохола загиват повече хора, от колкото по вина на всички останали наркотици, взети заедно. На никое правителство не му стиска да обяви алкохола за сещате се какво, по сещате се какви причини.
Така че престанете с глупавата пропаганда и се образовайте малко, титлата "др" за красота ли виси пред името ви?
цитирай
11. imobilare - СПОКО
18.07.2007 16:39
Все още има хора които не друсат ...аз съм един от тях. :) може да са малко ама не ги кефи. който иска да го прави , нека. Аз съм за , НО нека първо врътнат малко филми по ТВ-то ... нека малко повече информират младите какви са последствията и да изкарат едни изследвания и така ... Пък който иска да друса ... има достатъчно много инфо и в нета. Шмъркайте, боцкайте, лапайте ама след някоя друга година парите няма да ви стигат за лекарства или за дрога и тогава майките ви и бащите ви ще плачат защото собствените им дъщеря или син проситуират или крадат само за да си вземат дозичката.
Да знам , ще кажете ама тя марихуаната не е вредна , цигарите са по-вредни ... Вижте к'во. Виждал съм познати които 7-ма година учат висше и защото друсат - нищо не могат да направят. И в затвора ходиха хората...абе богата история ... правилно , не е скука като да не смъркаш и да пушиш. Други съм имал само марихуана пушиха по 4-5 цигарки на ден в продължение на 2-3 години и почти няма следа от странични ефекти освен тъпият поглед който говори достатъчно за душевното и умствено състояние на последните. Лошото е,че повечето не пушат марихуанка ами минават и на по-силни лайна и тогава идват проблемите и престрастяването.
Четете и вийте сами различни гледни точки.

http://www.izpoved.com/drugs.asp

Поздрави.
цитирай
12. анонимен - Решение?
18.07.2007 17:21
Наркоманите(друсляците) са факт, за съжаление. Факт е и модата да се друсаш, но това значи ли, че всички деца са обречени да станат наркомани?! Решението на проблема зависи изцяло от родителите. Ако те възпитат децата си, като силни индивиди, със достатъчно самочувствие, за да ценят собственото си мнение, то тогава е много малко вероятно да копират приятелчетата си отрепки.
От моите лични наблюдения съм забелязал, че наркоманите са главно деца на свръхпротективни родители, склонни да идеализират детето си и да го контролират само чрез забрани, което води до загуба на контакт с него.
Явно естественият подбор съществува дори и в модерното общество....
цитирай
13. trevistozelena - сериозно дразните с тази псевдо-загриженост
18.07.2007 17:40
рядко се ядосвам на тенденциозни текстове в блога, ама на - сега се случи. намирам притесненията ви за чиста проба поза. или поне сериозна неосведоменост. далеч по-основателно би било да се тревожите за злоупотребата с алкохол, например. ама не, пияните като кирки хлапета съвсем не са ви в полезрението. явно защото намирате за по-модерно (точно това е думата) да опявате срещу марихуаната. ето ви новина - нито е модерно, нито е основателно. най-малкото, защото тревата все пак е забранена, за разлика от алкохола, при все, че злоупотреабата с алкохол е далеч по-опасно и вредно явление. още повече, че към тревата човек не може да се пристрасти, каквото и да твърдите за "ужасяващото й въздействие". ами да, по-безобидно е да си отглеждаш марихуана в саксийка, отколкото ежегодно да си вариш казанчета с ракия (вид домашни запаси, все още страст сред твърде много селяни).
наистина, ужасно позьорска загриженост. не ви прави чест
цитирай
14. анонимен - Гледам,
18.07.2007 18:03
разядосали сте Тревистозелена.
цитирай
15. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
18.07.2007 23:50
Тревистозелената...те и тез дет взиматъ кока казват, че към коката не се пристрастява...ама виждал ли си някой с треперещи ръце и влажен поглед да те пита имаш ли цигарка...? Аз щото съм виждал...Марихуаната не била вредна...а да си погледнала някой друг научен труд...където добре е обяснено как марихуаната унищожава мозъчни клетки с количесва...и то сериозни количества...
Не мисля че са по- малко загрижени за алкохола...разликата е там, че алкохола е легален все още в страната, макар и не за малолетни...а тревичката е нелегална дори за пълнолетни...
Разликата е там, че те залагат усилено на възможно най вредните навици. И вярвай ми, виждал съм набори, които са били заклети пиячи да изоставят алкохола и да пият само от време на време, станаха свестни момчета, някои бизнесмени...ама никой от тез дет дърпа тревичка, недай боже нещо по- сериозно...никой от тях не прокопса особенно...Всеки сам да си рпави изводите.
цитирай
16. анонимен - Тревистозелена-не се ядосвай
19.07.2007 00:00
Госпожата е тук за да отчита дейност-явно отнекъде отгоре са и наредили че трябва да се прави интернет пропаганда срещу дрогата на тяхната агенция,а тя е шефка на агенцията в Благоевград...
Госпожата обаче бе разкрита много бърже със позьорствата си и със това колко въпиющо некомпетентна е в областта на която е спусната с парашут...
И сега в момента отчита дейност...
След месец някъде ще пише в някой доклад-каква върла пропаганда се води сред растящото младо поколетние в интернЕт против наркОтиците...
Сигурно носи и гордо титлата "специалист-нарколог" или поне психиатър...
Но пък от 3 поста успя да си сътвори паметник неръкотворен и да покаже колко некомпетентна е в областта за която говори...Щото да говориш за наркотиците и въздействието им върху ЦНС и очеизвадно да си нямаш никакво понятие от физиология и биохимия на мозъка е все едно математик да не зае кво е "корен квадратен" или "числото пи"...
Както виждаш,тя не влиза и в полемика със хората,които коментират пльоснатите от нея глупости-ами как ще влезе като няма кураж,като няма и знанията за това...
Поредния доктор който за 20 години стаж след дипломирането си не е прочел нито една книга най-вероятно...
Срам ме е да си помисля колко такива специалисти има спуснати с парашут по разните такива медицински службички и как кротко чакат пенсия и си кютат...
Жалко,жалко за България...
цитирай
17. анонимен - @voinyt
19.07.2007 00:19
Въобще не говорим че дрогата била полезна за нещо си,била нещо хубаво или да пропагандирам употребата на дрога...
С ръка на сърцето мога да заявя,че никога не съм употребявал никакъв наркотик.Вероятно поради възрастта ми вече-сигурно никога няма и да употребя...
Нямам и желание за това.
Въпроса е в нещо друго-госпожата е очеизвадно некомпетентна,няма си никакво понятие от нещата за които говори,а когато става дума за действието на наркотиците върху ЦНС-говори откровени глупости неподкрепени с факти.
Очеизвадно е и позьорството и и пресилената и загриженост,клоняща на моменти към преиграване и гръмките заглавия в стил "Жълт труд".
Много ясно че когато човек няма никакви знания-разчита на гръмките фрази и на това,че другите пасат трева и ядат доматите с колците.
Ако в момента госпожата я питам да обясни тука на простолюдието за принципите на действие на Д2 допаминовите рецептори ще плесне тук веднага една статия от википедия или цитат от учебник...
За 10 минути ще ти цитирам и кой е учебника и коя е страницата...
Но гарантирано няма да седне и в няколко абзаца да опише с нейни си простички думи как работят тези рецептори,щото те са в основата на
действието на огромната част от психоактивните вещества върху ЦНС.
Ако искаш може и бас да ловим...
Просто е очеизвадно че тя тез неща ги не разбира за да ги обясни...
Поредния шпециалист-сложен да си кротува на кротка службичка и да чака пенсия,но крайно некомпетентен в областта си...
цитирай
18. trevistozelena - voinyt
19.07.2007 00:24
единственият извод, който мога да си направя от писанието ти е, че си чувал някакви странни митове и алабализми за марихуаната, но не и че си компетентен по въпроса. какви сериозни количества мозъчни клетки унищожава тревата? факт е, че унищожава, само че далеч по-малък процент от клетките, които унищожава злоупотребата с алкохол. иначе ми е интересно да видя онези долни типове-латентни пушачи на трева, които познаваш и които насълзени ти се молели за една цигарка. защото са измислени герои. или просто ги бъркаш с хероиновите или кокаинови маниаци. точно там е работата - тревата не е наркотик, който може да се поставя под общ знаменател с хероина. затова и писанията ви по-горе изглеждат смешни. показват висша степен невежество
цитирай
19. imobilare - @trevisozelena
19.07.2007 01:55
Няма лошо всеки да прави каквото иска със себе си. Негов проблем. Да марихуаната е по "полезна" от цигарите и алкохола. Друг е въпроса ако покрай марихуаната забършеш някаква друга дрога и се увлечеш. Тогава стават проблеми като се пристрастиш.
Физически не можеш да се пристрастиш към марихуана , но погледни тук (http://www.izpoved.com/drugs/drugs5328.asp).
Комапнията (http://www.izpoved.com/drugs/drugs5600.asp).
С тревичка започнал човека ... (http://www.izpoved.com/drugs/drugs4427.asp).

Лошото е че тревата предразполага в доста случаи към продължаване с друга дрогица. "Щом не съм зарибен по тревица дай да видим нещо друго... " (http://www.izpoved.com/drugs/drugs4427.asp).

Мога още да ти ги изреждам. Има хора който си пушат и им няма нищо. Затъпяват леко(повечето дори сами си го признават) ... но после спират или намаляват и се оправят. Дори се реализират добре в живота , но това не означава, че всички са така. Някой като този пич по-горе започват с трева и завършват другаде ... а защо трябва да е така?

Алкохола и тютюна са "леки наркотици", но и те причиняват тежки щети (Пернишкият голф го знаем).

Завършвам. Въпрос на личен избор е. Информирайте се какви са последствията и какво може да стане. Всичко останало си е ваш личен избор. Аз пуша и си знам последствията върху мен (усещам ги) ... когато паля пред непушачи питам дали може защото не искам да ми тежат на съвестта.

Лека нощ, успех и умната.

П.С. Забравих ... днес видях 3-4 хлапета да пафкат. Бяха на по 10-11 годинки. Ама всичко е ок ... няма проблеми. Ще скочат пред някоя кола ...ама всичко ще е ок.Аз не се притеснявам...
цитирай
20. venercheto - ех, как ме изкефи trevistozelena
19.07.2007 03:39
не е истина направо. разхилих се от сърце! :))))))))))))

с риск да повторя каквото си казала, ще напиша и аз нещо. не мога да се сдържа при вида на подобни изказвания:
"Алкохола и тютюна са "леки наркотици", но и те причиняват тежки щети (Пернишкият голф го знаем)." ...такoва невежество не бива да се отминава с мълчание.

та драги imobilare, алкохола и тютюна са измежду най-тежките и опасни наркотици, познати на света. това че са легални далеч не означава, че са леки- а че носят отгромни печалби, от които никoй няма да се откаже лесно.
степента на зависимост от алкохол и никотин се равнява само на зависимостта от хероин, опиум и други вещества, при които много често НЯМА връщане назад- или това връщане е борба за цял живот. точно както при алкохолиците и бившите пушачи.
приемете най-после истината, че легално е това, от което се прави най-много пара, и което има най-висока степен на пристрастяване, без да убива толкова бързо.
наскоро доказаха, че е възможно да станеш зависим от никотин след изпушването на само 1 (една) цигара:
http://www.cbc.ca/health/story/2007/07/04/youthsmoking.html?ref=rss
с това дори и хероина не може да се похвали..а какво остава за марихуаната и амфетамините.

от марихуана няма нито един смъртен случай за 70 (седемдесет) години изследвания. често я обвиняват, че подтиквала към употреба на по-тежки наркотици, истината е, че когато човек е разположен към зависимости, той ще ги намери- с марихуана, или без. Имам приятели с тежки алкохолни проблеми, които презират марихуаната. Не им завиждам. Имам приятели, които наистина се скъсват да пафкат- но и всичко останало в кюпа. имам и приятели, които са страшно сериозни хора, постигат невероятни неща, и обожават да разпускат веднъж-дваж месечно с бирички и joint. престанете с тая марихуана, защото ставате смешни. и дразните с невежество.

...амфетамините при редовна употреба разказват играта на нервната система- нещо, което учените са установили през 70-те и са ги спряли от ЛЕГАЛНА употреба (изписвани за отслабване, повече жизненост, срещу депресия и т.н.) За смъртен случай от амфетамини не съм чула досега- но много ще се учудя ако има.

Все пак не завиждам на днешните тиинeйджъри. Не знам какво ше стане от хора, които си разкапват нервната система още докато се развива..По-голяма трагедия ми се струва в обаче, че на хлапетата се дават амфети, защото joinта бил скъп. Значи амфети произвеждаме, ама joint не? Знaчи едното го преследва Закона, а другото не? Знаете ли кое е по-страшно от двете, особено в тая възраст? Я познайте.. ама oт първия път, моля ви се.
На Запад сигурно няма човек, който да не е пафкал в тиинeйджърcka възраст. Кой повече, кой по-малко, кой само няколко пъти. Ноо..са го правили всички. И какво?
Единственото, което се чува е, че стотици хиляди умират ежегодно от алкохол и рак на белия дроб. Hаздраве.
И много добре го казаха по-горе- не възпиташ ли детето си добре, с достатъчно любов и подкрепа, то винаги ше намери начин да се унищожава. Един или друг.
цитирай
21. анонимен - Я гледай,
19.07.2007 09:04
събра се бандата на дъртите наркомани.
цитирай
22. imobilare - @venercheto
19.07.2007 11:18
АМА ПУШЕТЕ БЕ ... !!!! Кой ви е спрял ? Друсайте, боцкайте, шмъркайте, напивайте се, карайте с бясна скорост, правете глупости и нека ви е добре. Убивайте, НО само СЕБЕ СИ.Не предлагайте на другите!!!
цитирай
23. анонимен - кон-вихрогон
19.07.2007 11:42
Ами сега? Аз като продавам наркотик, какво? Да си хвърля хляба, зарад Имобиларето? Ах ти, глупаво момче!
цитирай
24. imobilare - Конче вихрогонче
19.07.2007 12:05
Никой не е казал да хвърляш нищо. Продавай си там и си прави печалбата , то ако не си ти ще е някой друг. Такива като теб ще ги има винаги. Просто казвах,че ако се съберете компания и ти решиш да боцнеш ще е готино да не предлагаш на другите да го правтя. Предполагам,че тези които те знаят не чакат да им предложиш, а идват да си вземат. Въпрос на избор - техен избор. Който иска ще те намери.
цитирай
25. venercheto - това го разбрахме, ама дай малко ...
19.07.2007 12:18
това го разбрахме, ама дай малко по-издълбочко, не само по повърхността. какво ще кажеш тогавa за блюстителите на реда, които забраняват joinта, а разпространяват амфетите сред малките? това не е ли подтикване към друсане в много по-голяма стпен, отколкото аз и ти някога бихме могли да постигнем?
цитирай
26. trevistozelena - imobilare
19.07.2007 12:34
"Друсайте, боцкайте, шмъркайте, напивайте се..." - точно в това е проблема - в хората като теб, които не првят разлика между пушене на джойнт и инжектиране на хероин - всичко в кюпа с пороците и точка. защото по този начин единственото, което постигате е да разкрието собственото си скудоумие и да станете за смях. в твоя случай наистина е опасно дори да припарваш до трева, сериозно го мисля. като нищо точно ти да вземеш да се вдъхновиш след джойнта да дръпнеш и една магистралка кокаин - щото за теб е все същото нали. човек, който прави разликата, не стига до подобни прозрения.
тъжното и страшното е, че перманентно тук и там изникват безумни дрънканици "от загриженост" като текста на другарката (или докторката...не съм убедена) любенова и твоите собствени коментари. защото дори не си давате сметка колко сериозно размивате елементарни познания и на практика разпространявате висша степен невежество.
иначе, извинявай, но ми е трудно да приема насериозно човек, който ми цитира "изповеди.ком" в подкрепа към тезите си. разсмя ме. то е все едно да се учиш на живот, четейки "лична драма". в "изповеди ком"една вечер с интерес четох алабализми за синове, изпитали влечение към майките си, тъщи, които мастурбират пред ключлаката на банята, където се къпят зетовете им, а също и технически допитвания на дами как, за бога, да накарат кучето си да ги изближе. така че надявам се да разбереш защо идеята да подкрепиш доводите си с признания от "изповеди ком" е меко казано глуповата
цитирай
27. imobilare - ето го малкото ...
19.07.2007 12:46
Мафия.Това е ... какво да говорим повече. Пък и всеки си съди за него си ... аз не мога да продавам лайна на хората. Съвест му казват хората.Съвест и още нещо ...
Всичко е в главите на хората. Лекарите вземат рушвети за израждане на децата. Ченгетата ловят дрогата и после връщат част от нея на пазара.
Клетва са давали тия хора да служат. Ама си е тяхна работа ...аз не мога да оправя целия свят :))). Всичко е в главата ... в начина на мислене. Ценностна система.

Edit: http://www.metacafe.com/watch/717127/ford_mustang_chase
цитирай
28. imobilare - @trevisozelena
19.07.2007 13:09
Да едно и също е за мен и не мисля,че можеш да съдиш гледната ми точка. Всеки има право на собствен глас. Това е моят ... Относно невежестовото мила моя ... не е хубаво да се пуши нищо и да се пие алкохол и т.н. Всеки има право да се информира колкото си иска и от където може.
Ти си за марихуаната , аз съм против наркотиците това е факт.
Няма да стигне до никъде с този спор.
Нека изпушим лулата на мира и всеки да си проповядва каквото иска после. А още нещо.
Ако някой зависим тип който още не го знае попадне на твойте приказки,че е безобидно и все още не се е омагьосал, твоя коментар би му помогнал да палне марихуанка и вероятноста да се зариби и по друго после е голяма и ще ти тежи на съвестта на теб , но не ...ти няма и да разбереш, че без да искаш си помогнала на някои да си преебе живота. Ако попадне на моя коментар и не е толкова информиран поне няма да пробва ако ми повярва и дори ако се запие с алкохол и цигари (а, не с доргица) пак има по-голяма вероятност да живее по-дълго от колкото от другите наркотичета. Това мисля аз и точка по въпроса. Повече няма да коментирам.

Всичко хубаво. Приятен ден.
цитирай
29. trevistozelena - imobilare
19.07.2007 13:58
не би ми тежал на съвестта тип, който е склонен да взема решения за себе си, четейки чиито и да са коментари към който и да е постинг, на каквато и да е тема. щото, да си кажем, въпросният предполагаем тип не е особено ценен персонаж.
не мога да съдя гледната ти точка, но мога да съдя смелото ти решение да коментираш, симулирайки компетентост, по теми, за които просто не си адекватен. което е факт.
вероятността човек да се зариби с друго след пушене на трева е точно толкова голяма, колкото вероятността човек да се зариби по друго, без да е изпушил нито един джойнт през живота си.
и последно, аз не проповядвам, но виж, другарката любенова проповядва. другарката любенова е чиста проба клише - дишащо, ходещо и по природа глуповато (защото клишета са именно това, не за друго). претенцията й за заграженост дразни безумно силно и сама не осъзнава какъв нездравословен ефект оказват писаниците й. просто защото никой не обича да бъде поучаван и е крайно време всички великодушни герои със съмнителна склонност към проповядване, организиране на кампании и бла бла бла (неща , които се правят единствено за собствената съвест или за успокоение на някакъв странен комлекс) да проумеят, че няма кой да се върже на позата им. щото си личи.
между другото, ти също позираш, изтъквайки псевдо-загриженост. тоест, преиграваш. тоест, драматизираш. тоест, пресилваш гледната си точка. тоест, сега открих, че се познаваме и че не си нито лош, нито наивен, нито тъп, но в случая направи точно такова впечатление. извинявай за което
цитирай
30. trevistozelena - imobilare
19.07.2007 14:11
и, между другото, лулата на мира също е много, ама много претъпкана с упойващи треви. просто защото ефектът от тях е такъв един, умиротворяващ, а не, както някъде каза, да те карат да скочиш пред някоя кола (???) . само хашишът действа агресивно, но той е по-скоро ориенталски специалитет
цитирай
31. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
19.07.2007 14:16
Явно проблема ви е, че не схващате...че марихуаната не придизвиква физическа зависимост- ДА, ама предизвиква психическа..която е не по- малко силна от физическата такава понякога. Измислени герои били тези мои познати, бъркал съм ги с хероинови и кокаинови наркомани. Да, ама не. Освен това тука където съм голяма част от българите се друсат с кока...досега един без пари останал без кока не съм видял да се влачи и да търси кока...Явно говориш малко наизуст. А относно това колко говоря на изуст аз, ще ти цитирам малко уикипедия, защото в момента ме ми се рови да ти търся и по- сериозни трудове по темата. ВЯрвай ми, знам може би по- добре от теб как влия марихуаната и наркотиците Тревистозелена. Бтв- за разлика от такива като теб говорещи наизуст първо проверявам митовете.
Цитат:

Предизвиква ярки възприятия, повишено самочувствие и сексуално желание, водещо до рисково поведение.Ефектът на канабисът зависи от видът му, начина на приемане, предишния опит, очакванията на употребяващия и от смесването му с други вещества.Продължителната употреба води до:

Негативни настроения и нагласи
Намалена способност за концентрация
Нарушени волеви процеси
Формиране на психическа зависимост
Респираторни заболявания и рак на белия дроб
Прекратяването на употребата е придружено с гадене, повръщане, безсъние, раздразнителност

Рака на белият дроб е без коментар, цигарите също го предизвикват, с тази разлика, че при марихуаната риска скача около 3 пъти мисля.

Нека да продължа с още едно цитатче:

Употребата на марихуана може да представлява проблем за хора, активно занимаващи се с дейности, зависещи от краткотрайната памет, например ученици и студенти. Има данни, че при ежедневна употреба може да се наблюдава сериозен спад на интелектуалните възможности, който не изчезва при прекратяване на употребата. Поради нарушаването на фината координация на движенията и на усещанията за пространство и време, употребата на марихуана е принципно несъвместима с шофирането и управлението на потенциално опасни машини.

...сериозен спад на интелектуалните възможности...мда...чета митове тревистозелена...дали не е зле да почетеш малко такива и ти? Може и да научиш нещо...

Относно зависимостта от цигарите която някой спомена- всичко зависи от душевната нагласа на човек, бях пушач, пушех по около 2 кутии на ден и една вечер си казах- стига толкова, близо 5-6 години оттогава цигара не съм палил. Така че ако човек иска- цигарите се оставят и то лесно.
Та като за край- напълно съм съгласен, че алкохолът е по- опасен наркотик от марихуаната, но това е положението, той е позволен, а тревичката не...иска или не искате..и не ми обяснявайте, че след като алкохола е опасен то бедната марихуанка е света вода ненапита и не вреди изобщо. Защото не е така. Дори и да не споменавам, че не съм виждал пиячи да минават на амфетки...за разлика от тревманчета, които ги гълтат като бонбонки...

Анонимен 17- честно казано изобщо не погледнах че статията е написан от доктор...
цитирай
32. анонимен - Малко инфо от Световната здравна организация
19.07.2007 15:26
http://www.ndc.government.bg/?l=bg&pid=sp-upotreba

http://www.who.int/substance_abuse/facts/cannabis/en/

http://novini.dir.bg/2007/06/25/news1819933.html

цитирай
33. анонимен - Малко инфо novini.dir.bg/2007/06/25/news1819933.html
19.07.2007 15:43
74% от деветокласниците в Бургассмятат, че младите хора имат проблем с наркотиците
БГНЕС - 25 Юни 14:09
74% от деветокласниците в Бургас смятат, че сред младите хора в морския град има проблем с употребата на наркотици, а според 39% този проблем съществува и в собственото им училище.
Данните са от проучване на РИОКОЗ за нивото на информираност по проблемите на зависимостите - алкохол, цигари, наркотици. Анкетирани са 147 ученика от 9 клас на 5 бургаски училища на възраст между 14 и 15 години. От тях 89 момичета и 58 момчета.Младите хора показват значителна толерантност към употребата на различните психоактивни вещества, особено легалните. По отношение на употребата на алкохол и цигари от време на време, одобрение изказват съответно 67,1% и 38,6% от учениците. Не малка част подкрепят и редовната употреба на алкохол - 15,6% и цигари - 34%. Прави впечатление, че всеки десети ученик не може да прецени дали одобрява или не употребата на алкохол и цигари. 18% от изследваните лица приемат употребата на марихуана от време на време, а редовната употреба на марихуана се подкрепя от 7,6% от изследваните. 5,5% от учениците приемат епизодичната употреба и на други наркотици, а 2,8% и на редовната употреба. Основните причини за употребата на наркотични вещества от млади хора, според учениците най-вече са: любопитството, желанието за бягство от проблемите и търсенето на нови преживявания. Други чести причини са: конфликти с родителите, натиск от страна на връстници и справяне с комплекси. Едва 23% от анкетираните смятат, че никой от приятелите им не е опитвал някакъв вид наркотик, докато 28% са на мнение, че голяма част или почти всички от приятелите им са опитвали. По отношение на най-честата възраст за първоначална употреба на наркотици от младежи 40,7% посочват 15-16 години, а 23% понижават възрастовата граница до 13-14 години. Според над половината от интервюираните е лесно един ученик да си набави някакъв наркотик. На всеки втори поне веднъж му е предлагано да експериментира с дрога. 70% са категорични, че припредложение от страна на приятел да опитат заедно някакъв наркотик, биха отказали, докато 20,4% от учениците биха се поколебали. Като най-често използвани наркотици от учениците се очертават марихуана/ ганджа, комбинацията алкохол и медикаменти, кокаин, амфетамини и екстази. Анкетираните деветокласници показват относително добра осведоменост за възможните последици от употребата на наркотични вещества. Като най-популярни и значими сред младите хора се очертават следните последици от употребата на дрога: смърт - 96,5%, здравословни проблеми - 93,7%, семейни проблеми - 87,4% и отпадането от училище - 81,4%. В малко по-ниска степен се допускат като възможности проблеми със закона, заразяване със СПИН, насилие, психични заболявания, рисково сексуално поведение и загубата на интереси. По-голямата част от учениците са готови да потърсят помощ и подкрепа за себе си или свой приятел, ако има проблеми с наркотиците. Най-голям процент от изследваните допускат, че биха се обърнали първо към родителите си или към приятел, който злоупотребява. 12% признават, че не знаят към кого ще се обърнат при евентуален проблем с наркотици. Младите хора категорично са на мнение, че е добре в училище да има часове, в които да се разговаря открито по въпросите, свързани с употребата на наркотици. Темата за наркотиците с най-голямо доверие учениците биха дискутирали със специалист или обучен връстник. Близо 30% от младежите посочват и своите родители като надежден източник по темата, а 12,5% - своите приятели. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Бургас. /БГНЕС
цитирай
34. анонимен - В кой век живееш ?
10.06.2008 23:06
Ти си мноо зле... Отдавна вече не продават коз на цигарки... иии само щи кажа ПИКО е истината !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044024
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031